Aktiespararna

Bussresa till natursköna Masurien

UtbildningResa
15 september 2024 10:00 till 21 september 14:00Masurien, Polen

Förra årets premiärresa med buss till Tyskland blev en succé och i september är det dags för årets bussresa, som går till det natursköna området Masurien i Polen. Sjödistriktet består av fler än 2 000 sjöar och är polackernas eget semesterparadis. Vi tillbringar fyra nätter i Mikołajki och gör bland annat en utflykt till Hitlers varglya och en båttur på sjön Tałty. Under resdagarna upplever vi även medeltidsborgen Malborkoch den historiska hansastaden Gdansk. Även berikande aktieanalys står på programmet.

Klicka här för att anmäla dig!

Reseprogram

Dag 1
Du stiger på bussen vid våra upphämtningsplatser längst E20 eller i Hässleholm om du ansluter med tåg. I Karlskrona avgår Stena Lines färja till Gdynia kl. 21.00. Ombord på båten äter vi gemensam middag.

Dag 2
Innan vi anländer till Gdynia serveras frukostbuffé ombord på båten. Dagens mål är den charmiga semesterorten Mikołajki, belägen i hjärtat av det masuriska sjödistriktet. På vägen dit gör vi en guidad tur i den medeltida borgen Malbork, på tyska Marienburg, som började byggas på 1200-talet av riddarna i Tyska orden. Det är en imponerande tegelanläggning som är omgiven av ringmurar och vackert belägen vid floden Nogat. Under det trettioåriga kriget och under Karl X Gustavs polska fälttåg intogs borgen av svenskarna. I andra världskrigets slutskede förstördes den till hälften, men har sedan dess återuppbyggts. Sedan 1997 finns anläggningen med på Unescos världsarvslista. Vi checkar därefter in för fyra nätter på Hotel Golebiewski, vackert beläget drygt en kilometer utanför Mikołajki och i direkt anslutning till den stora sjön.

Dag 3
Vi inleder dagen med en vacker båttur på sjön Tałty, en av de djupaste sjöarna i det masuriska sjödistriktet. Under den cirka en och en halv timme långa turen från Mikołajki till Ryn omges vi av ett naturskönt landskap med skogklädda kullar. Väl framme i den trevliga lilla staden Ryn, mest känd för sin borg som ursprungligen byggdes av Tyska orden på 1300-talet, har vi tid för lunch på egen hand. Under eftermiddagen har vi vårt första aktieanalyspass på hotellet.

Dag 4
En dag i aktieanalysens tecken. Vi kör ett analyspass på förmiddagen och efter lunch fortsätter vi med ett till. Fulla av kunskap äter vi en god middag.

Dag 5
Idag besöker vi byn Święta Lipka - med en berömd helgedom tillägnad Jungfru Maria. Kyrkan går tillbaka till 1300-talet och är känd från folkberättelser som muntligen har förts vidare under flera århundraden. Huvudaltaret, orglarna, freskerna i kyrkan och klostergångarna bidrar alla till att göra kyrkan till en barockskatt av extraordinärt historiskt värde, räknat bland de mest magnifika exemplen på senbarockarkitektur i Polen. Under vår rundtur kommer vi att närvara vid en orgelkonsert. Efter besöket i helgedomen beger vi oss till Kętrzyn (Rastenburg) där vi har tid för lunch. Efter det fortsätter vi till Gierłoż, där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Komplexet började uppföras 1940 och ligger väl skyddat i de ostpreussiska skogarna. Det var här som Claus von Stauffenberg genomförde det misslyckade bombattentatet mot Hitler i juli 1944, vilket filmatiserats i bland annat amerikanska Valkyria. Vid Varglyan väntar en lokalguide som visar oss runt. Idag är det bara ruiner som återstår av högkvarteret. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell.

Dag 6
Efter frukost och utcheckning beger vi oss till den gamla hansestaden Gdańsk, som ligger vid floden Wisłas mynning. Gdańsk är en av Östersjöområdets mest storslagna städer och även känd under sitt tyska namn Danzig. Stadens historiska centrum har återuppbyggts efter den svåra krigsförstörelsen i mars 1945. Under en guidad tur ser vi bland annat Długi Targ, det långa torget, som kantas av färgglada borgarhus med gavlarna mot gatan, Neptunfontänen, rådhuset och Gyllene porten. Den imponerande Mariakyrkan från 1300-talet är en av världens största tegelkyrkor. En annan av de främsta sevärdheterna i Gdańsk är hamnkranen från 1400-talet som blivit stadens symbol. Under eftermiddagen återvänder vi till Gdynia och stiger på färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. På kvällen äter vi gemensam middag ombord på båten.

Dag 7
Vi äter frukost på båten innan vi anländer till Karlskrona för vidare transport till hemorten.

Hotellet
Golebiewski Hotel är ett stort förstaklass hotell som ligger vackert beläget invid Shiardwysjön. Hotellet erbjuder eleganta och rymliga rum med gratis internet. Här finns såväl spa med ett brett utbud av behandlingar, såsom en inomhus badanläggning som fritt får användas av hotellets gäster. Här finns även möjlighet till gym, golf och ridning. Anläggningens restauranger serverar såväl polska och internationella rätter samt buffémåltider med specialiteter från olika länder varje dag.

Aktieanalys
Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 1.100 bolag och det är natuligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Analysprogrammet Hitta kursvinnare är ett ypperligt hjälpmedel för detta ändamål och programmet kommer att ligga som grund för de aktieanalyspass som kommer att genomföras på resan. Med hjälp av programmet analyserar vi intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på aktieportfölj. Inga särskilda förkunskaper krävs för att vara med på passen.

Datum avresa: 15 september 2024

Avresa från: Bussen avgår från Ulricehamn och plockar upp passagerare i Borås, Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hässleholm och Sölvesborg. Det går också att påbörja resan med tåg från Stockholm, Norrköping, Linköping, Mjölby och Nässjö.

Datum hemkomst: 21 september 2024

Resan omfattar: 

• Buss- och båtresa till/från Golebiewski Hotel.
• Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
• Boende i fyra nätter på förstklassiga Golebiewski Hotel inklusive frukost.
• Boende i två nätter på Stena Lines färja.
• En lunch och 6 middagar.
• Svensktalande reseledare på hela resan.
• Engelsktalande specialistguider under några av utflykterna.
• Aktieanalys
• Trevligt resesällskap med aktieintresse.

Pris: 13.275 kr för del i dubbelrum. Enkelrumstillägget är 1.975 kr. Anslutning med tåg kostar 500 kr extra (avser tågresa till och från Hässleholm).

Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Samtidigt krävs ett visst antal anmälda för att resan ska bli av. Sista anmälningsdag är söndagen den 14 juli.

Klicka här för att anmäla dig!

Har du frågor om resan kan du maila dem till grupp@rolfsbuss.se

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
15 september 2024 10:00
Sluttid
21 september 2024 14:00
Arrangör
Centralt
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
Masurien, Polen
Gå till anmälan