Aktiespararna

Kick-off med Lena Apler och Jan Öberg

AktivitetFysisk
17 september 2024 16:00 till 19:00Lokal meddelas senare

Vi startar höstens aktiviteter med två kända profiler som kommer att dela med sig av sina erfarenheter av livet och investeringar i en turbulent värld, Lena Apler och Jan Öberg.

Lena Apler

Entreprenören och företagsgrundaren Lena Apler, känd som grundare av Collector 1999, (numera Norion Bank) och som riskkapitalist och affärsängel i SVT:s serie Draknästet, är van vid ekonomiska stormar i aktievärlden. Lena utsågs bland annat till näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer 2015 och 2016. Hon har skrivit flera krönikor i Göteborgs-Postens TvåDagar och startat Nätverket 17, ett nätverk för att uppmuntra fler kvinnor att bygga företag. En fantastisk förebild och mentor i sitt stöd till svenskt näringsliv.

Jan Öberg

Konstnären och författaren Jan Öberg har också erfarenheter av börsens upp- och nedgångar, där han har varit verksam i ca 40 år. Med utgångspunkt från sin gedigna kunskap i ekonomi och vad som påverkar börsen - räntor, inflation, valutor, mm.- har han skrivit boken "Slå Börsproffsen", och har sedan 2014 gett ut "Aktiebrevet", en månatlig prenumeration med intressanta texter som ska göra dig till en bättre investerare. Så här skriver han själv: "Jag är en självlärd amatör som har hållit på med aktier i ca. 40 år. Jag vill dela med mig av det jag lärt mig genom att göra misstag och lära mig av dessa och genom att läsa mycket om aktier och om investering och det som gjort andra framgångsrika på aktiemarknaden."

Föreläsningarna startar 18.30 men kom gärna senast 18.00 för att hinna äta och mingla med andra aktieintresserade personer. Beroende på antalet anmälningar ber vi att få återkomma med lokal men det blir antingen på Greens restaurang i World of Golfs lokaler eller på Dockyard Hotel. 

Efter föreläsningarna lottar vi ut Lena Aplers bok "Entreprenörsboken : vol 1" och Jan Öbergs bok "Slå Börsproffsen".

Varmt välkomna!

Ledningsgruppen för Aktiespararna Göteborg Väst

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
17 september 2024 16:00
Sluttid
17 september 2024 19:00
Lokalavdelning
Typ av aktivitet
Aktivitet
Plats
Lokal meddelas senare