Aktiespararna

Kryssning Kanarieöarna och Madeira

UtbildningResa
12 januari 2025 08:00 till 19 januari 22:20Kanarieöarna, Madeira och Atlanten

Efter flera års uppehåll går det nu äntligen att kryssa mellan Kanarieöarna och Madeira igen, och det på det helt nya fartyget Mein Shiff 7 från TUI Cruises. Trycket på platserna är dock stort och fartyget är snart fullbokat. Välkommen att följa med på en kryssning i sommarvärme med spännande resmål och berikande aktieanalys.

Kryssningen, som börjar och slutar på Gran Canaria, är sju dagar lång och innehåller ett fullspäckat program med många olika resmål. Bland dessa kan nämnas vulkanöarna Teneriffa och La Palma, samt läckra Funchal. På programmet står också tre aktieanalyspass, på vilka du får reda på vilka aktier som är köpvärda. Du avnjuter resan med god mat och i trevligt och aktieintresserat sällskap.

Klicka här för att anmäla dig

Reseprogram

Dag 1
Vi flyger bekvämt från Skandinavien på morgonen/förmiddagen med direktflyg till Las Palmas, där vår buss väntar för en kort transport ner till hamnen och vårt fartyg. Efter ombordstigning och en god middag lägger vi ut klockan 22.30 och startar vår kryssning.

Dag 2
Vårt första stopp blir på ön Fuerteventura, som är känd för sina långa gyllene sandstränder och är ett populärt resmål för sol- och badälskare. Förutom strandaktiviteter kan man på Fuerteventura utforska öns vulkaniska landskap, besöka traditionella byar och prova lokala delikatesser, som färsk fisk och getost. Följ med på båtens organiserade utflykter till sevärdheter som de historiska saltbassängerna i Salinas del Carmen eller den natursköna parken Parque Natural de Corralejo. De som föredrar att åka på egen hand kan hyra bil eller cykel för att upptäcka öns avlägsna stränder och skyddade naturområden.

Dag 3
Hela denna dag tillbringar vi till havs, och det blir en dag i aktieanalysens tecken. Vi kör ett analyspass på förmiddagen och efter lunch kör vi ett till. Analyspassen är totalt tre till antalet och syftet med dessa är att hitta köpvärda aktier och komma fram till ett bra förslag på en aktieportfölj. Det går också bra att besöka den fina spaavdelningen, unna sig en avslappnande massage, gå till gymmet eller delta i ett träningspass. Poolområdet med härlig utsikt är också ett trevligt alternativ.

Dag 4
Tidigt på morgonen ankommer vi till Madeira, den portugisiska ön i Atlanten som är känd för sin frodiga grönska, sina dramatiska bergslandskap och sin charmiga huvudstad Funchal. Här finns det många möjligheter till spännande utfärder, såsom välkända vandringsleder och spektakulära utsiktsplatser till historiska trädgårdar och vinprovning. Madeira är särskilt berömd för sina levadas, som ett omfattande nätverk av vandringsleder vid sidan av gamla vattenkanaler som erbjuder fantastiska vyer över öns landskap. Eftersom fartyget ligger kvar i Funchal över natten finns det gott om tid till att hitta på aktiviteter och att bekanta sig med stadens nattliv.


Dag 5
Ytterligare en halvdag i Funchal och då kan du bland annat utforska den färgglada marknaden Mercadodos Lavradores, där lokala produkter och hantverk står i centrum eller besöka Monte Palace Tropical Garden, en trädgård med exotiska växter och historiska artefakter, belägen på en bergssluttning ovanför staden. Vill du istället ha en lugn förmiddag kan du besöka en av de många vingårdarna för att prova det berömda Madeiravinet. På eftermiddagen lämnar vi Madeira och då är det dags för ett aktieanalyspass igen.

Dag 6
Idag besöker vi den mindre kända kanarieön La Palma, som är känd för sin otroliga natur och som ofta kallas "La Isla Bonita", den vackra ön, tack vare sitt dramatiska landskap och sina gröna skogar. Här kan man passa på att göra en tur ut i den vackra naturen genom en vandring i de frodiga Laurissilvaskogarna, som är ett UNESCO-världsarv, eller besöka den imponerande vulkanen Calderade Taburiente. Denna nationalpark är ett måste för naturälskare och erbjuder fantastiska vyer och vandringsleder genom kanjoner och runt vattenfall. För de som föredrar kulturella upplevelser erbjuder La Palmas huvudstad, Santa Cruz de La Palma, en charmig upptäckt. Staden är känd för sina välbevarade koloniala byggnader, kullerstensgator och pittoreska balkonger. Besökare kan promenera längs Avenida Marítima, där de kan beundra de traditionella kanariska balkongerna och besöka lokala marknader.

Dag 7
På morgonen kommer vi till Teneriffa, som är den största av kanarieöarna. Ön är berömd för sin mångsidiga natur, från frodiga skogar och dramatiska klippor till vackra stränder och det imponerande vulkaniska landskapet runt Teide, Spaniens högsta berg. Under besöket kan man passa på att besöka Teides nationalpark, där man kan åka upp med linbana till nära toppen av vulkanen för att njuta av storslagna utsikter över ön och dess omgivningar. Nationalparken är ett världsarv och erbjuder unika vandringsmöjligheter genom ett månliknande landskap av lavaformationer. För den som är intresserad av kultur och historia erbjuder Teneriffas huvudstad, Santa Cruz, en rad intressanta museer och arkitektoniska sevärdheter.

Dag 8
På vår sista resedag har vi under förmiddagen möjlighet att besöka Gran Canarias huvudstad Las Palmas. Staden har en rik historia och kulturell mångfald, och erbjuder allt från historiska sevärdheter som det gamla kvarteret Vegueta, till moderna shoppinggator och livliga marknader. Las Palmas är också hem för några av öns bästa kulturella institutioner, inklusive Pérez Galdós-teatern och flera museer.I god tid före flyget hem till Sverige beger vi oss gemensamt ut till flygplatsen.

Aktieanalys
Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 1.100 bolag och det är naturligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Analysprogrammet Hitta kursvinnare är ett ypperligt hjälpmedel för detta ändamål och programmet kommer att ligga som grund för de aktieanalyspass som kommer att genomföras på resan. Med hjälp av programmet analyserar vi intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på aktieportfölj. Inga särskilda förkunskaper krävs för att vara med på passen.

Fartyget
Mein Schiff 7 är ett splitternytt, modernt och lyxigt fartyg som gjort sin jungfruresa nu i sommar. Hon är det senaste tillskottet i TUI Cruises flotta och har på sina mäktiga 315 meter plats för 2.900 passagerare. Mein Schiff 7 har allt som förväntas av ett modernt kryssningsfartyg, såsom flertalet restauranger och barer, teater med underhållning, flera pooler, spaavdelning och gym. Fartyget är dessutom vackert utsmyckat och näst intill koldioxidneutralt. 

Hytter
Samtliga hytter har dubbelsäng (som kan omvandlas till två enkelsängar), luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv tv, telefon, trådlöst internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Insideshytt - En cirka 17 kvadratmeter stor standardhytt utan fönster belägen på däck 8.

Utsideshytt - En cirka 17 kvadratmeter stor hytt med ett fönster belägen på däck 3.

Balkonghytt - En cirka 17 kvadratmeter stor hytt med en privat balkong på 5-7 kvadratmeter. Hytterna är belägna på däck 6 eller 9.

Datum avfärd: 12 januari 2025

Avresa från: Arlanda och Kastrup

Åter i Sverige/Danmark: På kvällen den 19 januari 2025

Resan omfattar: 

• Flyg till och från Gran Canaria.
• Transfer till och från fartyget på Gran Canaria.
• Boende i delad hytt på fartyget i sju nätter.
• Helpension (frukost, lunch, middag och mellanmål) på fartyget.
• Ett utökat dryckespaket ombord på fartyget, vilket inkluderar ett urval av öl, vin, cocktails, läsk, vatten och kaffe. 
• Ett mindre wifi-paket ombord.
• Tillgång till fartygets sauna- och fitnessavdelning.
• Skatter, hamnavgifter och förbetald dricks ombord på fartyget.
• Aktieanalys.
• Trevligt resesällskap med aktieintresse.

Pris: Från 21.750 kr för del i insides dubbelhytt. Tillägget för enkelhytt är från 8.080 kr. Det finns möjlighet att välja utsideshytt och balkonghytt också. Info och priser om detta finns på bokningslänken nedan. Rederiet erbjuder många olika utflykter på respektive resmål. Dessa kan köpas före kryssningen eller ombord.

Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller. Sista anmälningsdag är torsdagen den 8 augusti.


Klicka här för att anmäla dig

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
12 januari 2025 08:00
Sluttid
19 januari 2025 22:20
Arrangör
Centralt
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
Kanarieöarna, Madeira och Atlanten
Gå till anmälan