Aktiespararna

Upplev fantastiska Rio de Janeiro och Buenos Aires

UtbildningResa
23 oktober 2024 12:00 till 5 november 14:00Sydamerika

Rio de Janeiro och Buenos Aires, två världsstäder och fantastiska resmål var för sig. Lägg till de vackra och fascinerande vattenfallen Iguazu och du har huvudingredienserna i Aktiespararnas resa till Sydamerika i oktober-november. På programmet står också flera utflykter, sightseeing och studiebesök. Resan avnjuts i härlig sommarvärme och i trevligt och aktieintresserat sällskap.

Klicka här för att anmäla dig!

Reseprogram

Dag 1
Avresa från Arlanda, Landvetter och Kastrup på eftermiddagen eller tidig kväll. Efter mellanlandning i London flyger vi vidare mot Buenos Aires med nattflyget. Vi flyger med anrika och bekväma British Airways.

Dag 2
Vi anländer till Argentinas huvudstad på förmiddagen och tar oss sedan vidare till centrum, där vi går en promenad och äter lunch. Sedan fortsätter vi med en stadsrundtur, där vi bland annat besöker presidentpalatset Casa Rosada och den världsberömda Avenida 9 de Julio. Rundturen avslutas på vårt centrala hotell, där vi checkar in.

Dag 3
Efter en god frukost lämnar vi storstadsmyllret och åker buss genom Buenos Aires norra förorter mot den bördiga jordbruksslätten Pampas. Efter cirka två timmars färd når vi en estancia, en stor argentinsk ranch där vi blir bjudna på en Fiesta Gaucha. Gauchos är de stolta cowboyer som arbetar som boskapsskötare på slätternas stora gårdar. Till lunch serveras en typisk argentinsk parrilla. Eftersom vi befinner oss på Pampas är det i första hand grillat kött som gäller. Den som vill bekanta sig lite med området kan göra det till fots. Utan att vara fullt medveten om det, letar man nog lite efter Evert Taubes Carmencita. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Buenos Aires.

Dag 4
På förmiddagen gör vi ett studiebesök, antingen hos ett inhemskt företag eller hos ett svenskt börsnoterat bolag med verksamhet i Buenos Aires. Eftermiddagen är fri för att utforska staden på egen hand, innan vi tillsammans ger oss ut i det argentinska nattlivet. Vi bjuds på en dansshow med Buenos Aires och tango som starka inslag. Till denna fantastiska show serveras en god middag med dryck som hämtat inspiration från det lokala köket.

Dag 5
Vi lämnar Buenos Aires och flyger inrikes till Iguazú i nordöstra Argentina. Vi reser sedan ett fåtal mil och korsar gränsen till Brasilien. Efter gränskontroller når vi Fozdo Iguaçu och vårt hotell, där vi bor i tre nätter.

Dag 6
Efter frukost åker vi buss till de världsberömda Iguaçufallen. De består av cirka 160 vattenfall och det högsta har en fallhöjd på 80 meter. Vi vandrar längs gångbroar och stannar på fina utsiktsplatser. Vi kommer så nära fallen att den höga luftfuktigheten gör att det rekommenderas att vara klädd i regnkläder. På eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell.

Dag 7
Idag reser vi över gränsen till vattenfallen på den argentinska sidan. Väl framme har vi gott om tid att vandra omkring och fotografera fallen. Vi tar oss sedan till Gargantadel Diablo, ”Djävulens gap”, som är den mest imponerande delen av fallen. Vi fortsätter på stigar och broar på den långa och storslagna promenaden runt fallen. Vi kan komma väldigt nära fallen och får en vacker utsikt över ön San Martin och den brasilianska delen av fallen.

Dag 8
Frukost på hotellet och sedan flyger vi vidare till Rio de Janeiro och checkar in vårt hotell, som ligger ett kvarter från stranden Copacabana.

Dag 9
På förmiddagen beger vi oss till järnvägsstationen vid foten av berget Corcovado. Vi gör sedan en cirka 25 minuter lång tågfärd upp till stationen på toppen av berget. Hissar och rulltrappor tar oss vidare till den 38 meter höga Kristusstatyn som står på 710 meters höjd över havet. Vi njuter av landskapet och får tid på egen hand innan vi återvänder med tåget nedför berget. Turen fortsätter med utsikt över den största av Brasiliens kåkstäder, favelas, som ligger granne med lyxvillor och en golfbana. Därefter åker vi tillbaka till vårt hotell. På eftermiddagen gör vi ett studiebesök.

Dag 10
Vi inleder dagen med att längs stränderna åka till de norra delarna av Rio med ett stopp vid ”Sambódromo”, sambastadion som är specialbyggd för att hysa sambaskolornas årliga parad under karnevalen. Turen fortsätter mot Rios historiska centrum. Vi kör på de smala gatorna, förbi katedralen Metropolitana mot huvudgatan Rio Branco. På väg mot Sockertoppen passerar vi bland annat Flamengoparken, bohemdistriktet Lapa och stränderna Flamengo och Botafogo. Vi når sedan Praia Vermelha, stationen för linbanan till Sockertoppen, som tar oss upp till 396 meters höjd över havet. På toppen får vi tid att njuta av utsikten innan vi åker ner med linbanan och återvänder till vårt hotell.

Dag 11
Idag ger vi oss ut på en heldagstur till havs och besöker den vackra ögruppen Angrado Reis. Båten seglar längst kustlinjen och vi kan njuta av det djupblå vattnet och den pulserande gröna Atlantskogen. Ombord på båten serveras vi fria drycker och när vi går i land så står lunchen framdukad. Har vi tur får båten följe av delfiner på väg tillbaka till Rio.

Dag 12
En dag för att på egen hand njuta av Rios skönhet. Varför inte med sol och bad på Copacabana, som är den längsta och mest berömda av Rios alla stränder? Här samlas turister för att sola, bada, spela strandfotboll och umgås.

Dag 13
Frukost på hotellet och utcheckning under förmiddagen. Sedan väntar egna aktiviteter och lunch på egen hand innan bussen tar oss till flygplatsen. Planet mot London lyfter vid 18-tiden lokal tid.

Dag 14
Efter mellanlandning i London ankommer planen till Sverige/Danmark på eftermiddagen eller kvällen.  

Datum avresa: 23 oktober 2024

Avresa från: Arlanda, Landvetter och Kastrup

Datum hemkomst: 5 november 2024

Resan omfattar: 

• Flyg till och från Sydamerika med British Airways, samt två inrikesflygningar.
• Transporter, inträden och utflykter enligt resebeskrivning.
• Boende på fyrstjärniga hotell i elva nätter inklusive frukost.
• Tre luncher och en middag, samt mat ombord på långflygningarna.
• Svensktalande reseledare på hela resan.
• Engelsktalande specialistguider under utflykterna.
• Bagageservice på hotell och flygplatser.
• Trevligt resesällskap med aktieintresse.
• Alla flygbolagens skatter, passageraravgifter och bränsletillägg.

Pris: 41.900 kr för del i dubbelrum. Enkelrumstillägget är 7.300 kr.

Researrangör: Rolfs Flyg & Buss

Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.


Klicka här för att anmäla dig!

Har du frågor om resan kan du maila dem till grupp@rolfsbuss.se

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
23 oktober 2024 12:00
Sluttid
5 november 2024 14:00
Arrangör
Centralt
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
Sydamerika
Gå till anmälan