Aktiespararna

Utbildning 2 av 2 - Lär dig hitta aktier som ger bättre avkastning än börsen som helhet, med begränsad risk mht Börsläge och Investeringsstrategi

UtbildningFysisk
21 september 2024 08:00 till 13:00Vegabaren, Haninge

Datum, plats, kostnad: 
Datum 25 maj samt 21 september på Vegabaren. Kostnad 300Kr/deltagare inkl lunch, se fil för detaljerat program Kursbeskrivning och programpunkter - Utbildning 1 och 2.pdf

Utbildningens Syfte: 
Lära ut hur investerare kan hitta och rangordna bästa aktierna som ger hög avkastning med kontrollerad risk, med samtidig hänsyn till börsläge och Investeringsstrategi. 

Bakgrund: 
I aktiekaféerna har Johan Törnström under 4 års tid testat ett 10-tal Investerings-strategier, under både Tjurmarknad och Björnmarknad. Strategier som fallit bäst ut är ”F-score med momentum med byte varje kvartal” med årlig avkastning på 21.1%/år samt ”Stabil Tillväxt 1 byte per år” med årlig avkastning på 22,5%/år. Under samma tid har OMXSGI gått upp 12,3%/år. Vi vill nu lära ut hur aktiespararnas medlemmar själv kan screena och rangordna aktier mht börsläge och egen investeringsstrategi, med dessa två strategier. 

Förutsättningar för deltagande i utbildningen: 
a)    Du bör ha en dator med till utbildningen med minst 15,4” bildskärm, med Office-Excel installerat och ha vana/kunskap i att använda Excel. Vi kan inte bearbeta data i ”OpenOffice”!
b)    Innan utbildningens start får Du en kostnadsfri licensnyckel för Börsdata, som gäller i en månad. Du skall före utbildningen registrera ett konto på Börsdata med denna nyckel så att Du är klar att köra Börsdata när vi träffas. 
c)    Du kommer i mail att få två ”masterfiler” – en för vardera strategi ovan – som Du skall spara ned på skrivbordet på din laptop. De förenklar dataanalysen.
d)    Du skall ha ”Hitta Kursvinnare” installerat på Din dator. Detta för att lägga in valda aktier i en portfölj där, för fortsatt analys.

Antal deltagare: 20 

Välkomna!

Dela med dig

Eventinfo

Starttid
21 september 2024 08:00
Sluttid
21 september 2024 13:00
Typ av aktivitet
Utbildning
Plats
Vegabaren
Adress
Nynäsvägen 8
13647 Haninge