Aktiespararna

Uppdragsanalys
Detta är en betald analys från Analysguiden på uppdrag av CombiGene

Analys CombiGene: Expanderar med genterapi mot kronisk smärta

29 mars 20233 min lästid

Samarbete med danska Zyneyro mot svår smärta
CombiGene rapporterade en omsättning på 5,3 mkr under Q4 och ett resultat efter finansiella poster på -11,9 mkr. Vid periodens utgång uppgick bolagets kassa till 131,8 mkr. I början av januari meddelade CombiGene att man ingått ett samarbetsavtal kring den fortsatta utvecklingen av Zyneyros peptid- och genterapibaserade behandling av kroniska smärttillstånd. Samarbetet innebär att bolagen delar lika på programmets kostnader och intäkter. Initialt betalar CombiGene DKK 5 miljoner till Zyneyro vid avtalets tecknande, och åtar sig vidare att betala max DKK 11,4 miljoner för att stödja utvecklingen mot klinisk fas 1. Den peptidbaserade behandlingen väntas kunna prövas i människa inom några år medan genterapin kommer behöva ytterligare utvecklingstid.


Unikt koncept baserat på ny biologisk mekanism
Smärta är ett stort globalt problem. I USA beräknas 4–8% av befolkningen lida av svår kronisk smärta och den årliga samhällskostnaden för detta har uppskattas till hela USD 560–635 miljarder. Zyneyros koncept är baserat på att indirekt blockera receptorer som är involverade i utvecklingen av kronisk smärta, något som visat sig väldigt effektivt i experimentella modeller. CombiGene har sedan tidigare två genterapiprojekt i pipeline, CG01 som utvecklas mot läkemedelsresistent epilepsi och CGT2 för behandling av partiell lipodystrofi. Detta innebär att det nya projektet blir CombiGenes tredje genterapiprojekt.


Fortsatt ambition att ytterligare utöka portföljen
Genom samarbetsavtalet kring epilepsiprojektet CG01 som tecknades 2021 med Spark Therapeutics, en del av Roche-koncernen, uppnåddes en ny nivå i CombiGenes utveckling. Enligt avtalet är CombiGene berättigat erhålla upp till USD 328,5 miljoner plus royalties, där USD 8,5 miljoner erhölls vid undertecknandet och upp till USD 50 miljoner kan betalas ut vid prekliniska och kliniska milstolpar. Vad gäller CombiGenes lipodystrofiprojekt CGT2 var bolagets ambition för 2022 var att föra projektet till det stadium där en proof-of-concept-studie kan initieras. Några av de studier som genomfördes 2022 gav dock ofullständiga resultat och behöver upprepas. Ytterligare studier behövs därför innan bolaget går vidare till den prekliniska proof-of-concept-studien. Ambitionen är att bygga vidare på framgångarna och fortsätta licensiera in ytterligare genterapiprojekt. Vid utgången av Q3 2022 uppgick bolagets nettokassa till 126 mkr. Det innebär att dagens kassaposition motsvarar 85% av rådande aktiekurs. Vi upprepar vår riktkurs 30 kr för CombiGene.

Dela med dig

Intervju med Combigenes VD Jan Nilsson

Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan börsbolag och investerare. Evenemangen möjliggör för investerare att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. Aktiespararna ansvarar inte för informationen som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget. Medverkande börsbolag har betalat Aktiespararna för att presentera på evenemanget.

Om aktien (COMBI)

TickerCOMBI
Antal aktier19 801 197
P/s-tal153,06
P/e-tal−1,11
Omsättning/aktie0,02
Vinst/aktie−2,27
BörslistaFirst North Stockholm
SektorHealth Care
P/eget kapital0,7
Eget kapital/aktie3,61
Utdelning/aktie
Direktavkastning

Nyheter och analyser relaterade till CombiGene

Uppdragsanalys

CombiGene kommer under 2021 att ha ett tydligt fokus på att genomföra de avslutande prekliniska studierna för genterapiprojektet CG01. Då bolagets epilepsiprojekt CG01 går in i fas 1/2-studier 2022 har vi nyligen höjt sannolikheten för lansering.

Uppdragsanalys

CombiGene erbjuder investerare unik exponering mot den kraftigt växande marknaden för genterapi. Marknadspotentialen för läkemedelskandidaten CG01 mot fokal läkemedelsresistent epilepsi uppgår till många miljarder kronor i årlig försäljning.