Aktiespararna
Annons

Investera i ett svenskt medtech-bolag med banbrytande tekniker

21 oktober 20244 min lästid
Forskaren Gunnar Ronquist grundade det svenska medtech-bolaget Ambusol som med över 220 000 forskningstimmar och 50 års vetenskapligt arbete bakom sig, har utvecklat en ny metod som förbättrar både överlevnadschansen och livskvaliteten för patienter som diagnosticerats med den aggressiva hjärntumören Glioblastoma Multiforme (GBM). Ambusol erbjuder en mer effektiv och skonsam behandling med kortare behandlingstid och lägre kostnader. Medtechbolaget söker nu externt kapital för att ta nästa steg mot att tillgängliggöra behandlingen för fler patienter globalt.

Revolutionerade behandlingsform med goda resultat

Ambusol är ett svenskt biotech-bolag som grundades 2023 av forskaren Gunnar Ronquist. Ambitionen är att erbjuda en revolutionerande behandling mot den aggressiva hjärncancern GlioblastomaMultiforme (GBM). Projektet sträcker bak till 1973 och har över 220 000 forskningstimmar i ryggen. Idag har två individer behandlats med den utvecklade behandlingsmetoden och båda har återhämtat sig till full hälsa.

Adresserar aggressiv cancerform och förbättrar patienthälsan

Cancer är en av de främsta dödsorsakerna globalt och står för cirka 20 procent av dödsfallen ivästvärlden. GlioblastomaMultiforme (GBM) är en särskilt aggressiv form av cancer som uppstår i hjärnvävnaden.Globalt diagnostiseras 300 000 fall årligen och trots behandling med cellgifter och strålning uppgår överlevnadstiden till cirka 16 månader från diagnos ochendast 7 procent av patienternaöverlever längre än 5 år. Dagens behandlingsalternativ är inte bara kostsamma utan förlänger dessutom överlevnadstiden enbart med 4–13 månader med en tydligt försämrad livskvalité.

Under nästan sjuttio år harkemoterapi varit central i cancerbehandling, men dess utveckling har stannat av och biverkningarna är många ochallvarliga. Genom Ambisolsmetod krävs endast en tilltvå veckors behandling med minimala kirurgiska ingrepp. Det är en stark kontrast till de långdragna och krävandetraditionella behandlingarna av GBM. Metoden är betydligt mer kostnadseffektiv än dagens behandlingsalternativ samtidigt som patienthälsan och överlevandsgranden ökar.

Levererar ett helhetserbjudande med en skalbar affärsmodell

I kort handlar behandlingsmetoden om kontinuerlig tillförsel av en artificiell aminosyradirekt in i hjärntumören. Därigenom kan man specifikt rikta sig mot cancercellerna och minimera påverkan på friska celler, vilket betyder att patienterna kan undvika många av de tuffa biverkningarna som traditionella cellgifter och strålbehandling har.

Affärsmodellen handlar om att erbjuda en heltäckande och säker behandlingsmetodkombinerat med ett särskiltsammansatt läkemedel. Helhetslösningen inkluderar instruktioner och utrustning för diagnos, medicinering,patientövervakning och eftervårdsom förbättrar patienternas behandlingsresultat.Inte bara skapar affärsmodellen en mer robust och differentierat erbjudande, dessutom minskar också behovet av att anställa olika specialister, vilket ytterligare sänker driftskostnaderna. Sammantaget skapar det en mer hållbar och skalbarverksamhet som kan möta den ökande efterfrågan på effektiva och tillgängliga cancerbehandlingar.

Behovet av innovativa och effektiva behandlingsmetoder är stort. Med en ökandeincidens och stigande marknadskostnader står onkologiområdet inför både betydande utmaningar ochmöjligheter. 

Övertid har Ambusol även en långsiktig vision att utöka sin forskning till andra vanliga former av cancer, såsom bukspottkörtelcancer och lungcancer. Det övergripande målet är att erbjuda innovativa och effektiva behandlingsalternativ som inte bara bekämpar sjukdomen utan också förbättrar livskvaliteten för patienterna.

Avser ta in externt kapital för fortsatt utveckling

Nu vill Ambusol att fler ska ta del av behandlingen och bolagetavser därmed att ta in externt kapital för fortsatt utveckling. Erbjudandet omfattar maximalt 40 000 aktier som emitteras till kursen 175 SEK per aktie. Teckning sker i minsta post om 60 aktier (10 500 SEK) och därefter i multiplar om 10 aktier (1 750 SEK), vilket motsvarar en total bolagsvärdering på 177,5 miljoner SEK före pengar. I en första runda och vänder sig ett antal speciellt utvalda investerare. Målet är att använda emissionsmedlen enligt följande: Ansöka om metodpatent i USA, ProofofConcept (POC) kliniska studier i fas 2, där behandlingen kommer att testas på ytterligare 10 patienter för att bekräfta dess effektivitet och säkerhet samt för löpande operativa kostnader.

Läs mer och ta del av investeringserbjudandet

Dela med dig