Aktiespararna

Aktien har varit en av årets förlorare - nu rusar den

26 oktober 20221 min lästid
Nu rusar aktien som har varit en av årets förlorare.
Bico Group är verksamt inom biokonvergens och säljer bland annat produkter för laboratorier som möjliggör produktion av organ och vävnader, automatiserad och sammankopplad diagnostik och läkemedelsupptäckt.

Bolaget har haft ett tufft 2022 där en vinstvarning i somras sänkte aktien kraftigt. Tillväxten ligger långt under målet på 35% per år och kraftigt negativa kassaflöden, minus 323 Mkr under Q2, har fått bolaget att strama åt och avisera personalminskning och andra sparåtgärder. Strategin har också ändrats till att mer fokusera på vinst istället för tillväxt.

Bico har tillhört årets förlorare och var som mest ned 90%. Den senaste månaden har dock något hänt. Från den kursslaktade nivån har Bico stigit drygt 41% på en månad, senaste veckan är aktien upp över 9%.

Någon fundamental ny information om bolagets verksamhet finns inte. Däremot fick aktien liv efter att Bengt Sjöholm, styrelseledamot i Bico, köpte aktier för knappt 1,6 miljoner kronor. Bicoaktien fick också stöd av en analys från Carnegie som såg stor kurspotential i bolaget med en riktkurs på 150 kr (idag 41,50 kr) och förhoppningar om att den organiska tillväxten skulle lyfta till 15% tredje kvartalet från 7% andra kvartalet.

Det ser alltså än så länge ut som ett förhoppningsrally i en tidigare fullständig slaktad aktie. Om det finns ner i substans i uppvärderingen får vi förhoppningsvis veta 9 och 10 november då bolaget kommer med rapport för Q3 respektive kapitalmarknadsdag.

Aktietips

Dela med dig