Aktiespararna

Aktien rasade 12% på rapport - banken höjer rekommendation

Av Jessika Bouveng
26 juli 20242 min lästid
Djurhälsobolaget Swedencare rasade igår på rapport. Handelsbanken ser dock uppsida i framtiden.

Under torsdagen kom Swedencare med rapport för det andra kvartalet. Bolaget ökade både omsättning och vinst. Pareto Securities ansåg dock att rekordförsäljningen och rörelsemarginalen var lägre än väntat och valde därför att revidera ned sina marginalförväntningar för årets andra halva.

Aktien handlades ned över 12% på rapportdagen.

Pareto Securities sänker även sin riktkurs för bolaget från 69 till 62 kronor men behåller sin köprekommendation. Likaså väler SEB att sänka riktkursen från 59 kronor till 49 kronor med rekommendationen behåll.

SHB höjer långsiktig rek

Även Handelsbanken har lagt ögonen på rapporten.

“Efter att ha tagit höjd för den svagare Q2-rapporten än väntat samt de senaste förvärven samt valutaförändringarna sänker vi vår vinstprognos för 2024 med 16 procent och med mindre dramatiska 6-8 procent för 2025-26. Vår prognos är långt under bolagsledningens finansiella mål för 2026. Givet en uppsida om 38 procent till vår nya riktkurs på tre års sikt (64 kronor) höjer vi vår långsiktiga rekommendation till Market Perform (från Underperform)”, skriver banken i en färsk analys.

Den kortsiktiga rekommendationen om behåll kvarstår däremot.

Under fredagens inledande handel handlas aktien försiktigt uppåt till ungefär 47 kronor.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

SwedencareMedia och analyshus

Dela med dig