Aktiespararna

Analyshuset: Värderingen lockar till köp - ser 30% uppsida

Av Jessika Bouveng
11 september 20242 min lästid
Analyshuset Kepler Cheuvreux har inlett bevakning på mätteknikkoncernen Hexagon med rekommendationen köp. Vad som bland annat lockar är bolagets framtida tillväxtutsikter.

Hexagon-aktien har under året backat och är sedan årsskiftet ned nära 18%. I Keplers ögon är aktien nere i en måttfull värdering, mycket på grund av en svagare efterfrågan inom både bygg- och fordonssektorn.

Efter att ha gått igenom koncernens tillväxtutsikter framöver menar Kepler att värderingen utgör ett köpläge för den långsiktige investeraren och på ett års sikt sätter de riktkursen på 130 kronor. Detta innebär en uppsida på 30% från dagens nivåer.

”Kortsiktigt är det en cyklisk återhämtning i efterfrågan i tillfälligt svaga segment och effekterna av det pågående besparingspaketet som väntas lyfta aktien”, skriver de.

Försäljningen kan fördubblas

Vad som vidare talar för Hexagon är enligt analyshuset att bolaget har en marknadsledande position och att de spår att marginalerna stadigt kan förbättras.

”När Hexagon, efter den nuvarande cykliska nedgången, börjar växa igen inom sitt 5-7-procentiga organiska tillväxtmål, kompletterat med 3-5-procent förvärvad tillväxt, så innebär det att försäljningen kan fördubblas över fem år och mer än tredubblas under tio år”, skriver de och fortsätter:

”Samtidigt ändras också försäljningsmixen mot högre andel snabbare växande återkommande mjukvaruintäkter, vilket möjliggör successivt högre tillväxt och högre marginaler under de kommande åren.”

LÄS MER: Analytikern: Aktien är ”otroligt billig” – men ändå inte köpläge

LÄS MER: Investmentbolag under radarn

HexagonMedia och analyshus

Dela med dig