Aktiespararna

Analytikern: Köpläge i aktien som störtdykt

Av Jessika Bouveng
1 september 20232 min lästid
Aktiespararnas analytiker Robert Andersson och Carl-Henrik Söderberg.
Aktiepodden är tillbaka med sitt första avsnitt för säsongen. I veckans avsnitt diskuterar Robert Andersson och Carl-Henrik Söderberg bland annat Korta portföljens 18 nya innehav.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade

Aktiepodden är igång igen för säsongen, likaså Korta portföljen. Portföljen består till en början av 18 bolag. Många av bolagen känns igen av de som tidigare följt portföljen och en del är nya för säsongen.

Målet för Korta portföljen har varit att köpa in ett par stora jättar som haft en god utveckling under de senaste åren samt att kombinera dessa med några utbombade aktier som analytikern tycker har fått lite för mycket stryk på den oroliga börsen och som idag ser riktigt billiga ut.

Ett av bolagen som portföljen inleder säsongen med är Note.

Slår till på Note

”Den har gått ner mycket vet jag”, inleder Carl-Henrik Söderberg diskussionen med och Robert Andersson instämmer.

”Det har ju varit nästan lite galna nivåer. På sex månader är Note nere 24% och på tre månader 32%. Samtidigt har det varit en operationell utveckling som varit helt outstanding både vad gäller tillväxt i omsättningen men framförallt marginalutvecklingen”, säger Robert Andersson.

Unika draget för Note

Något som Robert Andersson sedan vidare påpekar är häftigt och unikt med bolaget är att Note alltid infriat sin guidance.

”Note verkar ha koll på sina grejer”, fortsätter analytikern

Analytikerna går sedan igenom en del risker. Risken med just Note, som i många andra aktiecase, är hur efterfrågan ska utvecklas. Trots detta anser Robert Andersson att det är köpläge i aktien.

För att se alla Korta portföljens innehav kan du klicka här och för att ta del av fler spännande diskussioner, lyssna på Aktiepodden här!

NoteAktiepodden

Dela med dig