Aktiespararna

Analytikerna: Nu är det upp till bevis för bolagen

Av Redaktionen
13 september 20241 min lästid
Jacob Svensson och Robert Andersson, Aktiespararnas analytiker.
Det är fredag och ett färsk avsnitt av Aktiepodden är ute med våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson. I veckans avsnitt pratar de i vanlig ordning om ett par intressanta aktiecase och även oron för en höst fylld med vinstvarningar.

Sommaren ligger bakom oss och tittar man i börskalendern börjar vi nu närma oss rapportsäsongen för tredje kvartalet.

Robert Andersson säger i podden att han tycker att kvartalet kan bli intressant. Många bolag har guidat för att 2024 blir ett lite svagare år men att utvecklingen successivt ska bli starkare under andra halvåret. Nu när vi är inne på det andra halvåret ställer sig analytikerna dock frågan om det faktiskt är så.

“Min konjunturspaning är att det inte känns jättehett där ute, eller vad säger du Jacob?", frågar Robert Andersson.

“Nej det känns lite som att det är upp till bevis för bolagen just nu under andra halvåret. Vi har ju sett vissa tecken på svagheter den senaste tiden med vissa vinstvarningar”, svarar Jacob Svensson.

Hösten kan bli tung

Analytikerna spanar sedan vidare på just vinstvarningar och de tror att det tredje kvartalet kan bli ett tätt vinstvarningsår. Bara samma vecka som avsnittet spelas in har både Dustin och Husqvarna vinstvarnat. Utomlands har även BMW vinstvarnat.

“Jag är orolig att vi har en vinstvarningshöst framför oss och man får ju hoppas att man slipper de där riktiga nitarna”, säger Robert Andersson.

För att ta del av hela diskussionen och lyssna på andra spännande ämnen - lyssna på avsnittet här!

LÄS MER: Analytikern: Vi ser potential för en högre värdering

Aktiepodden

Dela med dig