Aktiespararna

"Attraktivt värderad - vi ser god kurspotential"

Av Jessika Bouveng
5 september 20232 min lästid
Handelsbanken ser köpläge i gruvbolaget och spår samtdigt att aktien kan sticka upp inom kort.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Handelsbanken väljer idag att inleda bevakning på gruvbolaget Lundin Mining och banken väljer att göra det med en köpstämpel. Motiveringen bakom rekommendationen är bland annat att banken gillar bolagets starka balansräkning och stora exponering mot koppar, som är en viktig metall i bl.a. elbilar och därmed i den gröna omställningen.

I sin analys så skriver Handelsbanken att man anser att aktien är attraktivt värderad och handlas med rabatt mot bankens bedömda substansvärde.

Vidare så skriver banken att man tror att den starka efterfrågan på metaller kommer att hålla i sig, bland annat på grund av den växande marknaden för ”ren energi”.

Uppsida på 40% i Lundin Mining

Aktien handlas under tisdagsmorgonen för drygt 87 kronor och banken ser därmed en 40% uppsida.

”Vi ser god kurspotential i aktien både i det kortare och det längre perspektivet. Möjligheterna till partnerskap och snabbare expansion i Josemaria (Argentina), samt en expansion i Eagle-gruvan (USA) och en mer effektiv drift i flera gruvor är potentiella kurstriggers för aktien. Vår långsiktiga värdering ger en riktkurs om 125 kronor på 3 års sikt”, skriver banken i sin analys.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

LÄS MER: Swedbank gör om - ser stor potential i nedpressade aktien

LÄS MER: Utnyttja nedgången i stabila pjäsen - köp

Lundin MiningMedia och analyshus

Dela med dig