Aktiespararna

Banken: Assa Abloy värderas till lägsta nivån på tio år

Av Jessika Bouveng
26 oktober 20232 min lästid
Under onsdagen var det dags för Assa Abloy att visa färg för det tredje kvartalet. De två senaste rapporterna har marknaden svarat med kurstapp - men efter Q3 verkar analytikerna dragit mer på smilbanden.

Assa Abloys aktie hörde till vinnarna under den rapportäta onsdagen. Låsbolaget redovisade en omsättning som var i linje med förväntningarna, medan det justerade rörelseresultatet slog förväntningarna.

Enligt DI så tyckte bland investeringsbanken Jefferies att bolaget levererade ett bra kvartal och banken väljer att behålla sina rekommendation om behåll.

Värderas 15x sin vinst

Även Ålandsbanken behåller sin positiva syn på aktien. Enligt en analys så har banken höjt estimaten för 2023-2025 med 1-3%.

Banken ser även stigande marginaler:

“Vi ser betydande positiva effekter på Assa Abloys marginaler på längre sikt med början från 2024. Förutom en förväntad återhämtning av husbyggandet i USA bör synergierna gradvis kunna realiseras under de kommande 2-3 åren”, skriver banken i sitt morgonbrev.

I sin analys noterar även Ålandsbanken att bolagets aktie har utvecklats svagt det senaste och att den nu värderas till ungefär 15 gånger nästa års vinst. Banken skriver att detta är den lägsta nivån på tio år.

Flera sänkta riktkurser

Bland de övriga reaktionerna på Assa Abloys kvartalsrapport så finner vi en del sänkta riktkurser. Norska DNB sänker riktkursen för aktien till 325 kronor, men upprepar köp. Även Citigroup sänker riktkursen för Assa Abloy, men till 225 kronor. Man upprepar också sin rekommendation om sälj.

Assa Abloys aktie handlas idag ned. Vid klockan 10:30 under torsdagen är aktien ned dryga 2%.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

ASSA ABLOYMedia och analyshus

Dela med dig