Aktiespararna

Banken ser köpläge i kursrasaren

Av Jessika Bouveng
5 juni 20231 min lästid
Handelsbanken ser köpläge i gamingbolaget som åkt lite jojo på börsen och som nyligen tog ett dyk på efter man redovisat en stark kvartalsrapport.

Handelsbanken väljer att i en färsk analys upprepa sin köprekommendation för gamingbolaget Enad Global 7 (EG7) både på kort och på lång sikt. Banken väljer dessutom att höja sin riktkurs på tre års sikt 60 kronor (55).

Enligt storbanken präglas företaget av en stark tillväxt, låg risk samt ett stabilt kassaflöde.Man noterar dock ett problem gällande att gamingbolaget inte meddelat sin plan kring investeringar eller utdelningar. Handelsbanken är dock inte oroade av frågan.

"Vi känner oss ganska trygga med att EG7 har råd att göra båda, och förväntar att detta kommer att kommuniceras före hösten", skriver Handelsbanken i sin analys.

Banken anser även att värderingen är attraktiv med god kortsiktig och långsiktig potential för verksamheten.

Den 16e maj så levererade EG7 en stark rapport som beskrevs som “det bästa kvartalet hittills”. Samma dag som man redovisade sina räkenskaper rasade dock aktien. Bolagets aktie har sedan dess åkt berg-och dalbana på börsen, men är idag efter den höjda rekommendationen upp nästa 6%.

Dela med dig