Aktiespararna

Banken ser köpläge i småspararfavoriten

Av Jessika Bouveng
29 juni 20231 min lästid
Handelsbanken upprepar rekommendationerna köp på kort sikt och outperform på lång sikt för SSAB då man bedömer att stålpriserna är nära botten.

Det framgår av en analys som banken presenterade under onsdagen.

"Efterfrågan på stål i Europa är svag, vilket mer än väl reflekteras i de låga stålpriserna. Stålverk med högre kostnader (ej SSAB) går åter med förlust och en effekt av detta är att vi kommer få se kapacitetsbegränsningar för att återfå balans mellan utbud och efterfrågan. Genom detta bedömer vi att stålpriset i Europa är nära botten. I USA är marknaden för grovplåt fortfarande solid", skriver banken i analysen.

I sin analys skriver man även att man väljer att dra upp vinstprognoser för 2024-2025 med runt 4% med stöd av valutaeffekter. Man anser även att investerare har för lite tilltro till bolagets kvalité.

På andra sidan Atlanten i Nordamerika ser man potential till strukturellt högre resultat jämfört med det fortsatt konjunkturkänsliga Europa.

Trots upprepad köprekommendation så handlades SSABs aktie ned under onsdagen och stannade på -0,21% med en riktkurs på drygt 74 kronor.

Dela med dig