Aktiespararna

Börsens bästa tillväxtaktier

18 december 20192 min lästid
Bolagen som är börsens bästa tillväxtaktier.
Genom Aktiespararnas eget analysprogram Hitta Kursvinnare har vi tagit fram en lista med aktier som kunnat leverera 10 procent eller mer i omsättningstillväxt i snitt över en 10-årsperiod.

Idag är det fokus på tillväxt.

I rådande lågtillväxtmiljö är det många investerare som letar efter bolag som levererar tillväxt. Och med tanke på den konjunkturoro som infunnit sig hos många investerare kan det vara tryggt att veta vilka bolag som historiskt kunnat växa även när det är tuffare tider.

Vill du läsa mer om Hitta Kursvinnare och fundamental analys? Läs Anders Haskels bok "Hitta kursvinnare - Konsten att bygga en lönsam aktieportfölj med Aktiespararna". Köp boken här

Här har vi tagit fram de bolag (från storbolagslistan) som lyckats växa varje år de senaste 10 åren och där tillväxten dessutom i snitt landat på över 10 procent.

  • Balder – 22,3 procent snitt/år
  • Fenix Outdoor – 20,1 procent snitt/år
  • Vitrolife – 16,3 procent snitt/år
  • Sagax – 14,3 procent snitt/år
  • Nibe – 12,6 procent snitt/år
  • Indutrade – 11,5 procent snitt/år
  • Assa Abloy – 10,1 procent snitt/år

Sätter vi ihop dessa bolag i en likaviktad portfölj och jämför med index (OMXSPI) ser vi att även aktiekurserna har gått otroligt starkt senaste åren.

Nu är historiken just det, historik, och betyder såklart inte att en liknande resa är att vänta de kommande åren. Grafen belyser snarare det faktum att om du som investerare lyckas identifiera långsiktig och uthållig tillväxt kommer du att bli rikligt belönad.

För den som vill kunna få fram data kring allt från försäljningstillväxt till utdelnings- och vinsttillväxt och historiska p/e-tal är Hitta Kursvinnare ett utmärkt redskap.

Mer info kring Hitta Kursvinnare hittar du här.

Aktietips

Dela med dig