Aktiespararna

Börslegendaren: Mina 9 favoritaktier som jag äger

Av Jessika Bouveng
1 februari 20232 min lästid
Börslegendaren Winston Håkansson har en aktieportfölj på 50 aktier där han sparar långsiktigt. I ett podcastavsnitt med Placera delar han med sig vilka av dessa 50 är hans nio favoriter just nu

Winston Håkansson inleder avsnittet med att medge att han egentligen tycker att 50 aktier för en portfölj är lite mycket. Av dessa har han dock 9 favoriter som sticker ut, varav några har stuckit iväg rejält den senaste tiden.


På första plats bland favoriterna finner vi Lundabolaget Genovis som börsexperten menar har kopplat ett bra grepp om enzymer. Den senaste tiden har det gått bra för bolaget. På en månad är bolaget upp 29%, på tre månader 73% och på ett år hela 1484%. Winston Håkansson har vid flera tillfällen ökat sitt innehav i bolaget.

Likaså har det gått bra för bolaget som vi finner på en andra plats på expertens lista. ASML är en nederländsk techjätte i Europa. Bolaget tillverkar halvledare för maskiner och skapat en bra marknad för sig själva.


“Bolaget har gått upp 15% på en månad och 24% på tre månader”, meddelar Winston Håkansson.

Han tillägger att man kanske inte ska räkna med den tillväxtstakten längre fram, men just nu går det bra för bolaget.

Längst ner på listan finner vi den enda fastighetsaktien bland favoriten, nämligen Hufvudstaden.


Fastighetsaktier har den senaste tiden gått upp och ner. Senast igår kunde Aktiespararna rapportera att flera fastighetsaktier rasade under dagen. Hufvudstaden har lite mer motståndskraft gentemot svängarna på marknaden menar Winston Håkansson då bolaget har liten skuldsättning och väldigt bra fastigheter. “Därför är de givna i vår långsiktiga portfölj skulle jag säga” .

På plats nummer fem finner vi investmentbolaget Svolder vars största innehav är New Wave som gått väldigt starkt det senaste. Winston Håkansson beskriver bolaget som ett “ganska bra rättesnöre för en privatsparare” och ett bolag som lyckats bra över tid.

Expertens favortiaktier just nu:

Genovis
ASML
LVMH
Svolder
Nolato
Loreal
Bank of New York
Bure Equity
Hufvudstaden

Aktietips

Dela med dig