Aktiespararna

Börsveckan: Aktien är inget dumt val

Av Nyhetsbyrån Direkt
20 april 20202 min lästid
Börsveckan har två köprekommendationer men flest avvaktaråd i veckans utgåva.

Cellink har rustat för expansion och befinner sig i ett intressant skede. Börsveckan hade rådet avvakta för cirka ett år sedan och sätter nu köp.

"Trots en mastig värdering så lockar Cellink som tillväxtbolag i en bransch med väldigt ljusa marknadsutsikter. Risken är dock klart högre än i normalfallet", skriver Börsveckan.

Medcap tillhör en liten grupp bolag som har goda chanser att komma igenom krisen någorlunda helskinnade, enligt Börsveckan. Med en god operativ utveckling är utsikterna för 2021 oförändrat positiva, skriver tidningen och upprepar tidigare köpråd.

Hufuvdstaden har bäst lägen i stan och branschens starkaste balansräkning men
någon uppsida finns inte när hyresgästerna är i kris, skriver Börsveckan och
ger rådet avvakta.

Atrium Ljungberg kom med rapport förra veckan och det stora handelsbeståndet värderades ned och aktien föll. Det är ger ändå inte köpläge, enligt Börsveckan som upprepar det avvaktaråd som gavs för ett år sedan.

Brinovas exponering mot samhällsfastigheter och bostäder i tillväxtregionen Öresund motiverar en högre värdering men ställt mot SBB är värderingen betydligt högre och belåningsgraden lika så.

"På tolv månaders sikt så är vi relativt neutrala till Brinova", skriver Börsveckan med rådet avvakta.

Wihlborg är betydande kontorsaktör i Skåne och Danmark. Coronakrisen skapar dock frågetecken kring den långsiktiga kontorsefterfrågan. Värderingen är rimlig i nuläget och givet den relativt höga skuldsättningen ser Börsveckan bättre alternativ, heter det och rådet landar i avvakta.

Formpipe ställer om affärsmodellen mot återkommande intäkter. På en svag börs är aktien inget dumt val, i synnerhet om tillväxten i offentlig sektor kan komma tillbaka med kraft.

"Vi är osäkra om detta sker i närtid och ser därför heller ingen större uppsida på nuvarande kursnivåer", skriver Börsveckan och råder till att avvakta.

Aktietips

Dela med dig