Aktiespararna

Börsveckan ser köpläge i fastighetsaktien som rasat

Av Finwire/Redaktionen
15 maj 20232 min lästid
Neobo är minus 50% sedan bolaget noterades på börsen. .
Börsveckan ger köpråd för Autoliv, VBG Group, Neobo och Revolution Race i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Thule, norska XXL och Dometic.

Ökad produktivitet, kostnadsminskningar och prisjusteringar ska stärka lönsamheten hos säkerhetsjätten Autoliv i år, men frågan är nu det blir nästa år. "Den låga prislappen överväger dock och vi fortsätter att köpstämpla Autoliv", skriver Börsveckan i sin slutsats.

VBG verkar lite i det tysta på börsen men bakom fasaden döljer sig ett bolag med starka marknadspositioner inom fordonsbranschen och en låg prislapp på aktien. "Visst bör man vara försiktig givet konjunkturrisken men VBG har en god historik och prislappen är ändå lite för låg för att vi inte ska tycka att det luktar köpläge", skriver tidningen.

När hushållens ekonomi körs i botten blir det svårt för konsumentbolag att stå emot. Thule kommer också ut ur ett par pandemidopade år så det nya normala lär bli sämre än det gamla normala. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Med svag balansräkning trots en emission samt en svag efterfrågan kämpar norska XXL i motvind. Lagret har förvisso bantats till priset av höga reanivåer, men mycket återstår innan bolaget åter står stadigt. Tidningen väljer att avvakta med aktien, trots ett monumentalt kursras.

Negativ organisk tillväxt, fallande lönsamhet och hög skuldsättning är en farlig cocktail i sämre tider när konsumenterna deppar. Dometic står mitt i centrum för detta. Börsveckan väljer att fortsätta avvakta, trots kursnedgången.

Bostadsförvaltaren Neobo lämnade en klart godkänd rapport. "Neobo är inte det vackraste fastighetsbolaget men ändå så pass billigt att vi behåller köprådet samt våra aktier", skriver tidningen i en kommentar. Aktien är minus över 50% de senaste tre månaderna.

Med en i sammanhanget bra lönsamhet och därtill organisk tillväxt trots tuffa jämförelsetal så presterade Revolution Race bra under inledningen av 2023. Aktien är lågt värderad. "Vi ser en fortsatt god uppsida i RVRC på 12 månaders sikt och köprådet består", skriver Börsveckan.

Aktietips

Dela med dig