Aktiespararna

Chefsstrategen: Då når aktiemarknaden botten

Av Redaktionen
17 oktober 20221 min lästid
Enligt Bank of Americas chefsstrateg Michael Hartnett så kommer börsfallet att pågå ända in i år 2023.


Efter ytterligare en het inflationsmånad kom torsdagens börsrally, men det var det faktum att marknaden var översåld med mycket pengar på sidlinjen som ledde till uppgången.

Det menar chefstrategen Michael Hartnett på Bank of America. Enligt honom är det som präglar utvecklingen under ett volatilt år recenssionsrädsla och ett Federal Reserve som beter sig oböjligt i uppgiften att hejda inflationen med räntehöjningar.

Hartnett menar att den närmsta framtiden fortsatt kommer innebära mer ekonomisk smärta och marknadsfall, förmodligen hela vägen fram till någon gång under 2023, när Fed väljer att byta fot. Alltså är torsdagens rally enligt honom inte att beakta som ett kvitto på att botten är nådd.

Enligt banken så är det bästa “motsatta” placeringsalternativet vid ståndpunkten att börsen nått sin botten att blanka den amerikanska dollarn. Ytterligare ett alternativ är en portfölj med 40% obligationer och 60% aktier. I skrivande stund så ligger Feds sentimentsindikator på maximalt rilskflyende - vilket brukar anses vara en ”konträr köpsignal”.

Aktietips

Dela med dig