Aktiespararna

Dagens nya aktierekar

Av Nyhetsbyrån Direkt
28 november 20172 min lästid

Här är ett urval av tisdagens uppdaterade analytikerrekommendationer.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 147 från 144 kronor.

Det framgår av en analys.

Credit Suisse ser risker för besvikelser inom Telias fastnätsverksamhet framöver.

"Telia är en av de mest överutbyggda etablerade teleoperatörerna i Europa och vi bedömer att 60 procent av Telias inhemska fasta nät nu är överbyggt av konkurrerande fiber och/eller kabel", skriver investmentbanken i en analys där rekommendationen för Telia sänks till underperform (neutral), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

Även om problemet med överbyggnad inte är nytt, har Credit Suisse blivit mer negativa till Telia med hänvisning till att bolaget förlorar mer bredbandsabonnenter än vad investmentbanken hade räknat med.

Credit Suisse ser också att Telias utrymme att höja priserna har minskat och att de negativa effekterna av övergången från DSL till fiber är större än befarat.

Investmentbanken har däremot en fortsatt positiv syn på Telias svenska mobilverksamhet, som banken räknar med kommer att visa en intäktstillväxt på +2 procent under 2018.

I analysen sänker Credit Suisse riktkursen för Telia till 32 kronor (35). Vid 10-tiden på tisdagen handlades Teliaaktien till 36:60 kronor, en nedgång med 1,6 procent för dagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Billerud Korsnäs till köp från behåll. Riktkursen höjs till 160 från 145 kronor.

Det skriver Bloomberg First Word.

Dela med dig