Aktiespararna

Embracer rasar på börsen - "tolkar det som vinstvarning"

28 mars 20232 min lästid
Avtalen försenas - analyshuset: "Kan slå mot trovärdigheten och utlösa risk off"

Embracer rasar på Stockholmsbörsen efter att man meddelat att partner- och licensavtal som ingår i prognosen för helåret kommer att försenas till nästa år.

Kepler Cheuvreux tolkar det som en vinstvarning.

Det var på måndagskvällen som småspararfavoriten Embracer meddelade att förhandlingarna kring flera partner- och licensavtal försenas och förväntas slutföras under det första kvartalet i räkenskapsåret 2023/24 och inte för det fjärde kvartalet i räkenskapsåret 2022/23.

Nyheten får Embracer att rasa på Stockholmsbörsen under tisdagsmorgonen och efter några minuters handel är aktien ned 9%.

Analyshuset Kepler Cheuvreux skriver i en kommentar att ”besvikelsen över potentiellt uteblivna prognoser kan slå mot trovärdigheten och utlösa risk off, även om det handlar om en kvartalsmässig tajming och alltså neutralt i vid bemärkelse”.

Tolkar det som en vinstvarning

Analyshuset skriver vidare att man tolkar beskedet i huvudsak som en vinstvarning för helåret 2022/23, då Embracer har nämnt att vissa delar av avtalet ska inkluderas i guidningen för helåret som innefattar ett ebit-resultat på 8-10 miljarder kronor.

”Vi bedömer att Infronts konsensus för helåret av justerad ebit uppgår till 7 miljarder SEK, eller omkring 12 procent lägre än nuvarande förväntningar på 8 miljarder SEK”, skriver man.

Samtidigt har analyshuset kvar sin köprekommendation på Embracer och har en riktkurs på 90 kronor.

I dag kostar en aktie 45 kronor.

Dela med dig