Aktiespararna
Annons

En doldis med stora kunder på snabbväxande bredbandsmarknad

10 januari 20245 min lästid
InCoax, en uppstickare inom den snabbväxande marknaden för bredbandsutbyggnad, återanvänder fastigheters befintliga koaxialkabelnät för dataöverföring i installationer av fiber (FTTH) och radiolänk (FWA) till globala bredbandsoperatörer. Tekniken är högpresterande, framtidssäker, pålitlig och lösningen ett kostnadseffektivt sätt för att ge access till fibernätverken. InCoax systemlösning minskar installationstiden och förbättrar anslutningsgraden. Det möjliggör för ökad digital inkludering och internetåtkomst åt alla.

För att undvika investeringar i nya kablar för operatörer och fastighetsägare erbjuder InCoax lösningar för bredbandsanslutning via koaxialkabel. InCoax använder sig av fri kapacitet i de befintliga nätverken av antennkabel i flerfamiljshus för att ansluta till höghastighetsbredband, IPTV, VolP, loT och web-TV. Tekniken fungerar för alla typer av koaxialkabelnätverk som används för distribution av TV-signal.

Värdeskapandet bygger på att möta kundernas höga krav på kvalitet och service med utrustning och lösningar som är kostnadseffektiva, enkla att installera och som erbjuder en snabb och stabil bredbandsuppkoppling med fiberprestanda. Med Bolagets nuvarande InCoax MoCA Access™ 2.5-plattform, skapas förutsättningar för kunderna att kunna nå internethastigheter om upp till 2,5 Gbps.

InCoax har sedan starten varit ett utvecklingsbolag som i och med börsintroduktionen 2019 i allt större utsträckning fokuserat på kommersialisering och tillväxt. Bolaget har nu erfarenhet av fyra generationer av produkter för bredbandsaccess över koaxiala nätverk. Den fjärde generationen är baserad på standarden MoCA Access™ 2.5. Lösningen är primärt inriktad på flerfamiljsfastigheter där bredbandsoperatörerna har tekniska, legala och kommersiella utmaningar att ansluta lägenheter.

Flera storkunder ansluter efter strategiomläggning

Under 2020 genomgick InCoax en strategiomläggning för att tydligare positionera bolaget mot systemdesign och lösningar för större operatörer. Detta har mynnat ut i ett Master Purchase Agreement (MPA) med Google Fiber Inc., en amerikansk nationell fiber/LAN- operatör verksam i 19 amerikanska storstadsområden. Google Fiber Inc. har nu implementerat InCoax lösning i nio amerikanska storstadsområden, vilket genererat miljonintäkter. Samtidigt växer affären och bolaget erhåller kontinuerligt nya ordrar.

Utöver avtalet med Google Fiber Inc. har InCoax nyligen tecknat ett samförståndsavtal med Nokia som markerar starten på ett betydelsefullt samarbete med målsättningen att sömlöst integrera InCoax lösningar i Nokias befintliga helhetslösning för fibernätverk globalt. Dessutom vann InCoax en initial order från en större amerikansk operatör i september 2022 avseende produkter för privata enfamiljshus. Från samma amerikanska operatör erhölls en tilläggsorder om 14 MSEK och framgent har operatören ett behov att ansluta flera miljoner enfamiljshus till fiber inom de närmsta tre till fem åren.

Efterfrågan är tveklöst hög och den strategiska omläggningen har resulterat i den högsta nettoförsäljningen för ett enskilt kvartal någonsin. Det finansiella målet för 2023 om att fördubbla försäljningen jämfört med 2022 uppnåddes således efter bara 9 månader.

Tar ni nytt kapital för att nå nya tillväxtmål

Med den kommersiella framgången i ryggsäcken samt ett fortsatt behov av forsknings- och utvecklingsarbeten bedömer bolaget att det finns god möjlighet att fortsätta nå sina tillväxtmål. För att möjliggöra för en fortsatt tillväxtresa avser InCoax att stärka bolagets rörelsekapital.

Vid fulltecknad Företrädesemission tillförs InCoax cirka 52,6 MSEK före emissionskostnader, vilka förväntas uppgå till cirka 1,7 MSEK. Nettolikviden ska i huvudsak användas för att finansiera fortsatt tillväxt genom ökad leveranskapacitet, produktutveckling, marknadsförings- och försäljningsaktiviteter samt framtida M&A-investeringar inom teknologi, inklusive framtida inköp av större mjukvarulicenser.

Sammanfattning av Företrädesmissionen

- Den som på avstämningsdagen den 8 januari 2024 är införd i aktieboken som aktieägare i InCoax erhåller en (1) teckningsrätt för varje innehavd aktie i Bolaget. Två (2) teckningsrätter ger innehavaren rätt att teckna en (1) ny aktie.

- Företrädesemissionen innebär en emission av högst 36 052 364 aktier till en teckningskurs om 1,46 SEK per aktie.

- Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs InCoax cirka 52,6 MSEK före emissionskostnader.

- Sista dagen för handel i Bolagets aktier med rätt att erhålla teckningsrätter är 4 januari 2024 och första dagen för handel i Bolagets aktier utan rätt att erhålla teckningsrätter i Företrädesemissionen är den 5 januari 2024.

- Teckningsperioden för Företrädesemissionen löper från och med den 10 januari 2024 till och med den 24 januari 2024.

- Företrädesemissionen omfattas till cirka 63,5 procent av teckningsåtaganden och cirka 36,5 procent av garantiåtaganden. Företrädesemissionen omfattas således till 100 procent av tecknings- och garantiåtaganden.


Läs mer och ta del av investeringserbjudandet här!

Dela med dig