Aktiespararna

Experten: Bra köpläge - rabatten är omotiverad

Av Jessika Bouveng
13 september 20232 min lästid
Martin Björsell är aktiestrateg på Nordea.
Efter ett par tuffa månader på börsen fick Synsams aktie ett lyft på börsen efter att ha öppnat böckerna för det andra kvartalet. Nu ser strategen Martin Björsell köpläge.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

När Synsam släppte sin rapport för det andra kvartalet visade bolaget på bra siffror där bland annat rörelseresultatet växte med över 15 %. Enligt prognoser så ser tillväxten dessutom ut att bli ännu högre i framtiden.

Martin Björsell, aktiemarknadsstrateg på Nordea och bankens talesperson för svenska aktier, menar att det nu är köpläge i aktien. I en ny analys, som publicerats på Nordea, skriver han att bolaget befinner sig i en bransch som kan vara relativt motståndskraftig i ett tuffare makroekonomiskt läge.

God tillväxt framöver för Synsam

“Optikerbranschen väntas de kommande åren uppvisa en god tillväxt driven av konsumenttrender, en åldrande befolkning och en ökande förekomst av närsynthet”.

Vidare så räknar aktiestrategen med en stark försäljningstillväxt som kommer att kombineras med fortsatta effektivitetsvinster. Detta borde enligt honom leda till att bolagets rörelseresultat växer med nära 30 % under de kommande sex månaderna.

Ser köpläge i Synsam

En annan viktig faktor enligt Björsell är att värderingsrabatten inte är motiverad.

“Aktiekursen har inte utvecklats i linje med den förbättrade underliggande utvecklingen och aktien värderas idag till stor rabatt till såväl närmsta konkurrent som till sin egen, om än något korta historik”.

"Givet att Synsam ser ut att uppvisa en högre resultattillväxt än jämförelsebolag tycker jag att värderingsrabatten är omotiverad och ser bra köpläge i aktien", avslutar Björsell analysen.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

SynsamMedia och analyshus

Dela med dig