Aktiespararna

Fem heta aktier

Av David Flatbacke-Karlsson
10 april 20182 min lästid

Här är ansedda analyshusets absoluta toppval.

Ny vecka innebär en ny lista över Söderberg & Partners favoritaktier.

Proffsen har fastnat extra mycket för ett gäng bolag.

Söderberg & Partners gillar att Millicom jobbar vidare med att minska sin exponering mot Afrika och i stället riktar in sig på att växa inom kabelverksamheten i Latinamerika. Tjänsteintäktstillväxten är av god karaktär. Det finns en hel del som talar för att bolaget är nära att äntra en period som innehåller stabilare tillväxt. Experterna lyfter fram att de senaste årens mer kostnadseffektiva tänk gör att förutsättningarna för operationell hävstång är fina.

NCC:s nya ledning, kostnadsbesparingsprogram och starka finansiella ställning har alla möjligheter att återfå marknadens förtroende. Anseendet har skadats av avsättningar för lönsamma projekt som lett fram till flera vinstvarningar och svag kursutveckling. Byggbolagets värdering är en attraktiv sådan och direktavkastningen är hög, enligt Söderberg & Partners.

Långsiktiga, positiva förutsättningar är något som Nibe har. Klassikerbolagets utomordentliga organiska tillväxt drivs av värmepumpar utanför Sverige. Söderberg & Partners menar att det finns alla möjligheter att göra ytterligare förvärv, dessutom.

Securitas har en fin organisk tillväxt, anser Söderberg & Partners. Den kommer troligtvis att kunna bestå hela 2018. Balansräkningens styrka öppnar förvärvsdörrar – och tillskotten kan bidra till en förbättrad vinsttillväxt. Analyshuset gillar även Securitas defensiva kvaliteter och allt större fokus på teknikbaserade tjänster i sin affär.

Interna bekymmer och svag tillväxt har satt Getinges aktie under press. Men Söderberg & Partners betonar att den starka orderingången i fjärde kvartalet 2017 ger viktigt stöd i bolagets kamp om långsiktig tillväxt på om 2–4 procent organiskt sett. Proffsen är tydliga med att de var för tidiga med att spå en vändning. Samtidigt understryker Söderberg & Partners att kraven inte är särskilt höga i år och att Getinge lägger ett stort fokus på att sänka rörelsekostnaderna relativt.


Dela med dig