Aktiespararna

Föll på gårdagens rapport - får nu två nya köpstämplar

Av Eric Emanuelsson
30 november 20232 min lästid
Kindred på plus efter två nya köprekar.
Kindred får två nya köpstämplar efter gårdagens Q3-rapport - som fick aktien att falla cirka 6%.

Kindred föll kraftigt på Stockholmsbörsen under onsdagen efter bolagets Q3-rapport. Aktien stängde på minus 6% men var som mest ned minus 11%.

Kindreds resultat nådde inte upp till förväntningarna och bolaget meddelade att man kommer lämna den nordamerikanska marknaden och dra igång ett besparingsprogram.

Två nya köpstämplar på Kindred

Trots besvikelsen så får Kindred två nya köpstämplar under torsdagen. Investmentbanken Carnegie höjer Kindred från behåll till köp och Pareto Securities gör likadant. Vilken riktkurs Carnegie sätter är oklart, men Pareto sänker sin riktkurs från 131 kronor till 115. Det betyder att man ser en uppsida på cirka 27%.

"Vi uppgraderar Kindred till köp (behåll) med en ny riktkurs på 115 (131) kronor då den aviserade avyttringen från Nordamerika och andra kostnadsbesparande åtgärder skapar en tydlig väg till en kraftig lönsamhetsuppgång och betydande kassagenerering", skriver Pareto i sin analys.

DNB ser hög uppsida i Kindred

DNB upprepar sin köprekommendation på Kindred under torsdagsmorgonen, men sänker riktkursen från 155 till 145 kronor. Det ger en uppsida på hela 61%.

Batteribolaget stiger 0,9% efter dagens dubbla köprekommendationer.

LÄS MER: Blir Kindred uppköpt kan budpremien bli hög

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Kindred GroupMedia och analyshus

Dela med dig