Aktiespararna

Förvaltaren: Tre fastighetsaktier som lär bli intressanta snart

Av Eric Emanuelsson
10 augusti 20231 min lästid
Swedbanks kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt framför en aktiegraf.
Swedbanks kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt tror att det snart börjar närma sig ett läge där man ska köpa fastighetsaktier igen, enligt en intervju med honom på bankens sajt Aktiellt. Kapitalförvaltaren tror att Hufvudstaden, Balder och Wallenstam kan bli intressanta aktier för investerare.

Oskar Blakstvedt tror att Hufvudstaden, Balder och Wallenstam kan bli intressanta aktier för investerare.

På Swedbanks egen sajt Aktiellt berättar bankens kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt under rubriken ”Hört på handlargolvet” att fastighetsaktier är en sektor där förvaltare och banker är fortsatt underviktade.

”Många sitter och funderar på när räntorna kommer att börja falla och hur man i så fall ska positionera sig efter det. Swedbanks ränteprognos är att Fed i stort sett är klara med sina räntehöjningar inom kort och att Riksbanken har två räntehöjningar kvar”, säger han.

Fastighetsaktierna som lär bli intressanta

Oskar Blakstvedt konstaterar att eftersom börsen, som en tumregel, ligger ett halvår före ”verkligheten”, så börjar det snart närma sig ett läge där man som investerare kan börja titta på fastighetsaktier igen.

”Jag tror att investerarna kommer att titta på bolag som är lägre skuldsatta, inte behöver obligationsmarknaden som källa till finansiering och som äger fastigheter som är attraktiva. Hufvudstaden, Balder eller Wallenstam är bolag som jag tror att investerarna kommer att titta lite extra på”, säger Blakstvedt till Aktiellt.

Media och analyshusBalderWallenstamHufvudstaden

Dela med dig