Aktiespararna

Här är 2019 års toppavkastare

24 april 20182 min lästid
Här är aktierna som förväntas ha högst direktavkastning 2019.
Trots att utdelningssäsongen pågår för fullt är det möjligt att ligga steget före inför nästa år. 15 aktier väntas bjuda på en extra hög direktavkastning, enligt Dagens Industri.

Stockholmsbörsen är fylld av utdelningsjägare.

Bolagen är mitt uppe i processen att dela ut vinster till aktieägarna – men redan nu går det att ta position inför det som komma skall i framtiden.

Här är aktierna som förväntas ha högst direktavkastning 2019.

LÄS MER: Analytikern: ”Därför är Nibe köpvärt”

Direktavkastning är en populär aspekt bland sparare som är på jakt efter intressanta aktier. Måttet går ut på att se hur hög ett bolags utdelning är i förhållande till aktiekursen. En hög direktavkastning är allt som oftast ett attraktivt argument för att köpa in sig i en aktie.

Dagens Industri har redan nu, med hjälp av analytikersiffror från Infront och SME Direkt, tagit en titt på vilka bolag som har möjligheter att ha högst direktavkastning 2019.


Storbanker på tronen

Nästa år räknar analytikerna med att storbankerna fortsätter att leverera en fin direktavkastning. Nordea toppar listan med 8,29 procent medan SEB hamnar på andra plats med 7,25 procent.

SE OCKSÅ: Morgonens rapportvinnare

Swedbanks förväntade direktavkastning uppgår, precis som småspararfavoriten H&M:s motsvarighet, till 7,01 procent. Handelsbankens direktavkastning på 6,43 procent räcker till en sjundeplats.

Kappahl, Clas Ohlson, Handelsbanken, Inwido, Coor och Telia kvalificerar sig också bland de tio bolag som kan ge sina sparare störst glädje av direktavkastningskaraktär 2019.


Aktietips

Dela med dig