Aktiespararna

Här är aktierna Erik Selin har köpt - så tänker han

Av Jessika Bouveng
8 december 20222 min lästid
Finansmannen Erik Selin.
I Erik Selins portfölj finner vi 43 aktier och tillsammans är de värda drygt 25,8 miljarder kronor.
  • Erik Selins aktieportfölj består av 43 aktier värda 25,8 miljarder kronor, med det största innehavet i Balder som är värt 19,3 miljarder.
  • Under året har Selin sålt elva aktieinnehav och lagt till sju nya.
  • Selins investeringsfilosofi är att hålla det enkelt och basera beslut på bolagets vinst i relation till dess börsvärde.

Det är sajten Placera, som via ägartjänsten Holdings tittat på finansmannen Erik Selins aktieinnehav.

Det största innehavet utgör bolaget han själv grundat, Balder, där innehavet ligger på 19,3 miljarder kronor. I år har Balder hittills tappat 55%.

Under året har Erik Selin rensat i portföljen och elva innehav har fått ryka. Samtidigt har han plockat in sju nya, dessa är Pandox, Sensys Gatso Group, Transtrema, Emilshus, Newbury Pharmaceuticals och Swedish Logistic Property. De bolag han val att sälja av är Vimab, Acroud, Raketech, Opticept, K2A, Swedish Match, Raysearch Laboratories, Physitrack, Profoto, I.A.R. Systems Group och SBB.

I en tidigare intervju med Aktiespararna berättade Erik Selin om hans investeringar och hur analysprocessen ser ut när han handlar. Hålla det enklet är hans filosofi. 

”Jag försöker att hålla det simpelt, då jag inte tror på att de extra avsatta timmarna för finläsning av varje fotnot ger den överavkastning som avsatt tid och energi kräver”, säger han och fortsätter:

”Jag tror på mer ’roughly right’ och äga flera innehav än att ha en alltför koncentrerad portfölj, för ännu en gång – vad som helst kan hända och svarta svanar anländer när man minst anar dem.”

Vidare lyfter han fram att hur han ställer bolagets vinst relativt dess börsvärde och sedan gör en överslagsräkning på om dagens värdering är attraktivt sett till bolagets framtidsutsikter och hur den historiska tillväxten varit.

BalderAktietips

Dela med dig