Aktiespararna

Investmentbolaget får höjda riktkurser efter rapport

Av Finwire/Redaktionen
18 juli 20242 min lästid
Efter investmentbolaget Investors rapport på onsdagen har Pareto höjt sin riktkurs för bolaget till 304 kronor (280), Kepler Cheuvreux till 342 kronor (336) och DNB till 325 kronor (290). Både Kepler och DNB upprepade rekommendationen köp, medan Pareto upprepade behåll.

Avkastningen för den noterade portföljen var 11 procent, medan den för den onoterade uppgick till 2 procent. I synnerhet Patricia Industries visade en stark tillväxt med stabila marginaler.

I en analyskommentar skriver Pareto att Investor handlas med en rabatt på 8,8 procent mot substansvärdet och med andra ord är lägre än tre- och femårssnittet på 12-14 procent. Det är däremot i linje med vad analytikerna ansett vara en rimlig rabatt i tidigare rapporter.

"Vi har dock en måttlig uppsida i den noterade portföljen (71 procent av GAV) till PAS riktkurser och argumenterar därför för att investerare bör vänta på en bättre ingångspunkt."

Kepler skriver samtidigt att man uppskattar bolagets substansvärde till 342 kronor per aktier, motsvarande en rabatt på 15 procent. Det justerade substansvärdet på 322 kronor per aktie innebär samtidigt en rabatt på 9 procent.

Analyshuset menar att en stark balansräkning och god organisk tillväxt tyder på tillväxt för Investor även de kommande åren, samt att portföljens kvalitet stödjer en överavkastning i aktien – något som inte återspeglas i den 15-procentiga rabatten.

På torsdagen handlas Investors aktie för omkring 297 kronor per aktie.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Media och analyshusInvestor

Dela med dig