Aktiespararna

Kan vi inte dansa och prata ekonomi?

Av Kima Edell
8 december 20232 min lästid
Kima Edell är bland annat krönikör på Aktiespararna.
Måste ekonomi vara så torrt och tråkigt? Kan vi inte snacka aktier samtidigt som vi dansar linedance, skriver Kima Edell i veckans fredagsspaning.

Okej jag ska vara ärlig. Inte många i min närhet jublar när de hör ordet ekonomi. Det är liksom ett ord som behöver få lite mer glädje kring sig.

Ordet för lätt tankarna till tråkiga lokaler, färglösa kläder och noll avslappnad stämning - och det tror jag är en stor anledning till att personer som inte är galna i siffror helt enkelt håller sig borta från ämnet. Det handlar inte om att man är rädd för att inte förstå vad som sägs, utan att stämningen är som himla tråkig.

Tro mig, en positiv stämning ökar en persons intresse rejält. Implementera det på en arbetsplats, events, kompishäng eller i skolan och du kommer att se - stämning är allt. (Förlåt, men jag känner mig som ett geni när jag skriver det här, blir så inspirerad av mig själv, haha).

Jag tror på inspiration så himla mycket och anser att det är nyckeln till väldigt många saker här i världen. Och som läget är just nu behöver vi få ut mer inspiration så vi människor har något att vara glada för, se fram emot och vara stolta över! Det är mörkt ute nu och det är svåra tider för många. Vi som kan göra skillnad - det är dags att vi bjuder upp till dans.

Ta bankerna till exempel. De borde vara mer avslappande så man slipper känna som att man går till Riksdagen när man har ett bankärende. Det är fasiken samma känsla när man ringer dem också. Det är nästan som man säger ”god dag hernn” när man har kommit fram i telefonkön.

Många av de ekonomi-event som finns där ute tycker jag är av samma karaktär. Folk vågar inte släppa loss! Det kan hända att en föreläsare försöker vara lite extra inspirerande MEN om powerpointen är oinspirerande, lokalen har lysrörsljus och man måste sitta knäpptyst och stilla, då blir man inte jättetaggad. Jag kan inte vara ensam att tycka så?

Jag vill komma till ett aktieevent med musik, linedance och frågesport. Varför kan jag inte få det? Jag hade bjudit med alla mina vänner.

Jag tycker att det är dags att börja prata om sparande på ett roligare sätt! Byt ut tråk-orden mot lite mer pepp!

Okej, nu måste jag fixa ett sånt här event. Ni hör ju - det kommer bli fantastiskt!

Vi ses där! / Kima

LÄS MER: Kima Edell: PPM görs om - nu kan du inte ducka längre

LÄS MER: Kima Edell: Vad menar riksbankschefen egentligen?

Krönikor

Dela med dig