Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Aktierna har gått starkt - vi ser köpläge

Av Jessika Bouveng
12 juli 20242 min lästid
Mattias Gustavsson, kapitalförvaltare på Swedbank, lyfter två aktier han finner extra intressanta just nu och listar även ett par saker som han tycker är viktiga att hålla ett öga på under rapportsäsongen.

Börsen fortsätter att vara avvaktande men enligt Mattias Gustavsson kommer marknaden förmodligen att börja ta ut svängarna lite mer nu när rapportsäsongen är igång.

Sett till specifika aktier tycker han att Balder och Wallenstam är intressanta för tillfället. De senaste dagarna har marknaden tagit del av en rad rapporter från fastighetsbolagen och sektorn har sett en tydlig uppsving på börsen. Bland annat har Balder och Wallenstam båda stigit ungefär 10%.

“Detta uppställ sticker ut från övriga börsen och beror sannolikt på uppjusterade estimat inför rapporterna samt ett mindre nedställ i de långa amerikanska räntorna”, säger Mattias Gustavsson till börssajten Aktiellt,

Båda aktierna har Swedbank rekommendationen köp på.

Viktigt under säsongen

Vad kapitalförvaltaren kommer att hålla ett extra öga på under rapportsäsongen är de cykliska bolagens siffror. Detta med anledning av att konjunkturen visat goda tecken på en återhämtning.

“Bolag jag tänker på då är bland annat Volvo, Atlas Copco och Sandvik. Siffrorna i sig kommer sannolikt inte överraska analytikernas förväntningar utan det stora fokuset kommer ligga på orderingången, ett mått som sätter tempen på den globala ekonomin på ett annat sätt”, säger han.

Mattias Gustavsson kommer också att hålla utkik efter bolagens prognoser för framtiden och vad de säger.

LÄS MER: Byggjätten förlorar flera köpstämplar efter rapport - aktien backar

LÄS MER: Botten är passerad för byggsektorn - men återhämtningen blir seg

Media och analyshusBalderWallenstamAtlas Copco

Dela med dig