Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: "En klockren aktie att äga 2024"

Av Eric Emanuelsson
29 december 20232 min lästid
Oskar Blakstvedt, kapitalförvaltare på Swedbank, tror på ett positivt börsår 2024 och pekar bland annat ut Investor som en "klockren" aktie att äga under nästa år.

Under november och delar av december var börsen inne i en väldigt stark period.

Nu har den gått i sidledes under en tid.

"Jag tycker mig kunna se ett tydligt mer avvaktande sentiment då marknaden prisat in räntesänkningar under 2024", säger Swedbanks kapitalförvaltare Oskar Blakstvedt till Aktiellt.

När kapitalförvaltaren får frågan vilka aktier han ser som särskilt intressanta under nästa år så pekar han ut två stycken: Assa Abloy och Investor.

När det kommer till den första konstaterar Oskar Blakstvedt att Assa Abloy är en av Swedbanks favoriter i sektorn. Historiskt sett så har också aktien handlats med en premie mot sina jämförelsebolag, på grund av bolagets attraktiva försäljningstillväxt och stabila rörelsemarginal.

"Nu handlas bolaget i linje med sektorn och framgent ser analytikern på Kepler Cheuvreux en positiv marginalutveckling, vilket sammantaget gör aktien mycket köpvärd på de här nivåerna", säger Oskar Blakstvedt.

Vad det gäller Investor så tycker Blakstvedt att det är en aktie som borde finnas i alla sparares portföljer, då den slår index år efter år. Under nästa år ser kapitalförvaltaren framförallt potential i Investors onoterade del (Patricia Industries).

"Den delen innehåller främst bolag inom hälsovård och den delen av bolaget anser Kepler Cheuvreux är undervärderad. En klockren aktie att äga under 2024", säger Oskar Blakstvedt.

Kepler Cheuvreux är ett analyshus som sköter aktieanalyserna för Swedbank.

Tittar vi generellt på nästa år så tror Oskar Blakstvedt på en fortsatt stark utveckling för aktier.

"Vi ser en konjunktur som i framförallt USA kommer att ta fart igen och flera centralbanker som har för avsikt att sänka räntor under året. Detta borde tala för aktier som tillgångsslag under 2024", säger han.

LÄS MER: Kapitalförvaltarna: Ett av börsens mest attraktiva bolag just nu

LÄS MER: Mest köpta och sålda aktierna i december

Dela med dig