Aktiespararna

Munters har bästa dagen på börsen någonsin

Av Finwire/Redaktionen
17 juli 20241 min lästid
Klimatkontrollbolaget Munters har idag sin bästa dag någonsin på börsen sedan bolaget i morse rapporterat ett klart högre resultat än väntat.

Bolagets justerade ebita-resultatet uppgick till 673 miljoner kronor i Q2, att jämföra med väntade 562 miljoner kronor enligt Modular Finances konsensus. Även orderingången var något högre än väntat.

Munters meddelade också att den strategiska översynen av produkterbjudandet inom FoodTech har slutförts, och bolaget har nu för avsikt att avyttra denna verksamhet. Avyttringen berör en del av FoodTechs verksamhet, det vill säga equipment-delen, uppger bolaget.

Vidare aviserades ett förvärv av italienska Geoclima, en tillverkare av luft- och vattenkylda kylaggregat som under fjolåret omsatte 455 miljoner kronor.

Aktien upp nästan 100%

Aktien var vid 10.45-tiden upp 21,7 procent till 242,60 kronor. Som högst i dag har aktien betalats i 254,80 kronor, vilket är nytt kursrekord (förra rekordet var på 249,8 kronor och var satt den 21 maj i år).

Sedan årsskiftet är aktien upp 48,5 procent och sedan ett år tillbaka ligger förändringen på plus 92,2 procent.

Aktiens 52 veckorshögsta ligger på 254,80 kronor, medan 52 veckorslägsta är 107,60 kronor.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig