Aktiespararna

NCC överträffar förväntningarna i Q2

Av Finwire/Redaktionen
16 juli 20242 min lästid
Byggbolaget NCC redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var bättre än väntat.

Nettoomsättningen steg 4,0 procent till 15 448 miljoner kronor (14 854). Utfallet kan jämföras med Modular Finance analytikerkonsensus som låg på 14 257 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 623 miljoner kronor (503), väntat rörelseresultat var 537 miljoner kronor. Rörelsemarginalen var 4,0 procent (3,4).

Orderingången landade på 14 664 miljoner kronor (14 691). Orderingången var stabil i kvartalet med god ökning i Infrastructure och Industry.

Orderstock uppgick till 54 956 miljoner kronor (59 359) per den 30 juni.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -289 miljoner kronor (-1 009). Kassaflödet är säsongsmässigt negativt men bättre än föregående år, främst till följd av lägre investeringar i
pågående fastighetsprojekt

Vd kommenterar

"Det blev ett bra andra kvartal för NCC, drivet av en stor förbättring i affärsområde Industry och stabilitet i resten av vår verksamhet. Byggmarknaden är god i många viktiga segment. Marknaden för fastighetstransaktioner är fortsatt svag med låg aktivitet. Där har de positiva signalerna om lägre räntor ännu inte givit någon reell effekt", kommenterar vd Tomas Carlsson i delårsrapporten.

"Det är fortfarande ett avvaktande läge på marknaden för fastighetstransaktioner. Vi har inte sålt eller startat några projekt under kvartalet. Självklart är det positivt med lägre räntor och mer positiva utsikter framöver men vi ser ännu inte några påtagliga effekter på marknaden. Vi arbetar aktivt med att förbereda såväl försäljningar som potentiella nya projekt när tiden är rätt", fortsätter Tomas Carlsson.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig