Aktiespararna

Note minskar omsättning och vinst

Av Finwire/Redaktionen
15 juli 20242 min lästid
Kontraktstillverkaren Note minskade såväl omsättningen som vinsten i det andra kvartalet.

Omsättningen sjönk 6,1 procent till 1 012 miljoner kronor (1 078). Den organiska försäljningstillväxten var -10 procent. Det var under förväntan från bolaget och under det som man guidat för, skriver Note i rapporten.

"Efterfrågan fortsätter att påverkas både av den svagare konjunkturen, som har inneburit temporära förskjutningar av projekt från våra kunder, och lageranpassningar i kundledet. Vi ser fortsatt stark tillväxt framåt även om denna försenats något mot vad våra kunder förväntat sig och signalerat för. Vår långsiktiga plan ligger fortsatt fast och vi fortsätter att expandera för den tillväxt vi ser framför oss", skriver vd Johannes Lind-Widestam.

Rörelseresultatet blev 99 miljoner kronor (106), med en rörelsemarginal på 9,8 procent (9,8).

Justerat rörelseresultat blev 97 miljoner kronor (107), med en justerad rörelsemarginal på 9,6 procent (9,9).

Resultat per aktie uppgick till 2,34 kronor (2,73), vilket innebär en minskning med 14,3 procent mot föregående år.

Justerat för förvärvsrelaterade utbetalningar under kvartalet var det operativa kassaflödet efter investeringar 154 miljoner kronor (28).

Prognoser framöver

"Vi tror på en successiv förstärkning mot slutet av året och bedömer att omsättningen för helåret 2024 landar i intervallet 4,1-4,4 miljarder kronor med en rörelsemarginal i intervallet 9,5-10,5 procent”, skriver Johannes Lind-Widestam i rapporten.

Note har tidigare guidat för en omsättning om 4,5-4,8 miljarder kronor 2024.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig