Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 mars 20181 min lästid

Börsveckan har tittat i bland annat bygg- och e-handelssektorn i det senaste numret.

Följande är en summering av aktieanalyserna i årets elfte upplaga:

Swedols bokslut imponerade och bolagets utvecklas åt rätt håll, även om aktien tyngs på kort sikt av rådande byggoro. Även med försiktiga antaganden går det att se en betydande uppsida från nuvarande kursnivå, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

E-handlaren Sportamore ser ut att ha haft en riktigt bra inledning på 2018, efter svagt 2017, vilket krävs för att försvara den höga värderingen. Börsveckan tror att det sistnämnda blir svårt och rekommenderar sälj.

Modehandlaren på nätet Boozt växer mycket starkt och prislappen är därefter. Börsveckan tror att det är för tidigt att köpa aktien just nu.

Sivers IMA har en stark position inom ett segment av telekommarkanden som förväntas växa snabbt. Bolagets höga tillväxttakt väntas bestå och Börsveckans råd är köp.

Peab har fina bolagskvaliteter men möter en allt tuffare bygg- och fastighetsmarknad under det kommande året. Värderingen känns rimlig i dagsläget, anser Börsveckan och rekommenderar att avvakta.

Skanska har lagt fram konkreta åtgärder för att återställa lönsamheten, men utan bättre marknadsutsikter i Norden är värderingen ansträngd på kort sikt, enligt Börsveckan. Avvakta blir rådet även här.

Dela med dig