Aktiespararna

Pagero rusar efter uppköpserbjudande

Av Finwire/Redaktionen
13 december 20232 min lästid
Vertex lägger bud på cirka 5,8 miljarder kronor, eller 36 kronor per aktie. Det motsvarar en premie om över 70%.

Vertex har lämnat ett rekommenderat uppköpserbjudande på affärsnätverksbolaget Pagero Group värt 36 kronor per aktie, eller runt 5,8 miljarder kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Affären ska betalas kontant och budet innebär en premie om 71,4% jämfört mot Pageros stängningskurs på 21 kronor den 12 december.

Budet är enhälligt rekommenderat av en oberoende budkommitté i Pageros styrelse.

Pagero och Vertex, som är en global leverantör av skatteadministrationslösningar för företag, har sedan tidigare ett samarbete.

"Vertex och Pagero har en delad vision om att främja global handel och hjälpa företag att automatisera och digitalisera sina arbetssätt för regelefterlevnad. Sedan lanseringen av vårt kommersiella samarbete har vi upplevt ett starkt mottagande från kunder och partners. E-fakturering har blivit en av de snabbast växande utmaningarna för våra globala företagskunder, vilket gör denna transaktion till ett logiskt nästa steg. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att skapa en förstklassig lösning för alla behov inom indirekt skatt och e-fakturering för att hjälpa våra kunder att navigera mellan komplexa och föränderliga efterlevnadskrav, samt utöka vår internationella räckvidd och skapa ytterligare värde för aktieägare", kommenterar David DeStefano, vd för Vertex.

Acceptfristen för budet väntas inledas den 15 december och avslutas omkring den 23 januari nästa år.

Erbjudandet är bland annat villkorat av att Vertex blir ägare till mer än 90% av aktierna i Pagero och att förvärvet godkänns av relevanta myndigheter. Vertex har erhållit bindande åtaganden att acceptera budet från de två största aktieägarna i Pagero som tillsammans sitter på cirka 40,4% av aktierna.

Pagero rusar på onsdagen efter beskedet och handlas i skrivande stund upp 69,1%.

Dela med dig