Aktiespararna

Pareto: Investmentbolaget har historiskt hög substansrabatt - köp

Av Finwire/Redaktionen
16 juli 20241 min lästid
Investmentbolaget Kinnevik har historiskt hög substansrabatt och en nettokassa som utgör mer än hälften av börsvärdet. Det skriver Pareto i en färsk analys av bolaget.

Kinnevik, som skrev ned värdet på den onoterade portföljen med 7 procent i sin senaste kvartalsrapport, föll kraftigt på rapportdagen.

Pareto konstaterar att substansrabatten ligger nästan på 40 procent och att nettokassan utgör 54 procent av bolagets börsvärde. Man menar således att det råder bra risk/reward för en tillväxtportfölj med en unik kombination av industrier och geografisk exponering.

"Allokering av kapital och potentiella avyttringar som kan validera strategin kommer att vara avgörande för att aktien ska börja generera avkastning. Vi tror att portföljen innehåller flera mycket attraktiva tillgångar som kommer att belönas med högre värderingar inom de närmaste 12-24 månaderna, helst genom börsnoteringar", skriver Pareto.

Pareto upprepar köp och sänker riktkursen från 140 kronor till 130 kronor.

Vid 10-tiden på tisdagen handlades Kinnevik-aktien kring 89 kronor, nära oförändrad från måndagens stängningskurs.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

KinnevikMedia och analyshus

Dela med dig