Aktiespararna

SHB: Denna aktie är kraftigt undervärderad – köp

Av Elin Hanspers
23 november 20232 min lästid
Handelsbanken plockar upp vindkraftbolaget till analysbevakning och ser köpläge i aktien.

Arise, en aktör inom förnybar energi, har ökat sin utvecklingsportfölj rejält under de senaste fem åren, skriver Handelsbanken som tror att den höga tillväxttakten kommer att fortsätta.

I sin basvärdering har banken intagit en konservativ hållning då de endast inkluderat utvecklingsportföljen i sen utvecklingsfas. De värderar segmenten production och solutions till 36 kronor per aktie, vilket de påpekar implicerar att man vid nuvarande aktiekurs, 34 kronor, att man får hela utvecklingsportföljen gratis.

De menar att strukturellt högre elpriser kommer att ge kursstöd i ett längre perspektiv, samtidigt som aktien i det korta perspektivet bör gynnas av det nyligen offentliggjorda återköpsprogrammet. Dessutom kan projektförsäljning driva aktien i det medellånga perspektivet.

Sätter köp på Arise

”Arises aktiekurs har mer än halverats sedan september 2022, och vi menar att aktien nu är kraftigt undervärderad”, skriver de.

Den kortsiktiga rekommendationen blir köp och den långsiktiga rekommendationen outperform. Riktkursen på tre års sikt hamnar på 50 kronor, vilket ger en uppsida på 50%.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig