Aktiespararna

SHB: Fortsatt stor potential i Embracer - köp

Av Elin Hanspers
28 november 20231 min lästid
Lars Wingefors är vd för Embracer .
Handelsbanken upprepar sin korta och långa rekommendation köp/outperform på 3 månader respektive 3 år för gamingbolaget Embracer. Det skriver banken i en analys av aktien.

SHB skriver i sin analys att det är tydligt att investerarna bekymrar sig för balansräkningen och Embracers förmåga att utan ytterligare kapitaltillskott lösa sina finansiella utmaningar.

Dilemmat, som SHB ser det, är att bolaget startat fler utvecklingsprojekt än de kan finansiera. I med sitt omstruktureringsprogram har dock Embracer lagt ned projekt och stängt studios. I slutet av räkenskapsåret väntar sig bolaget att nå målet om 8 miljarder kronor i nettoskuld samt minska sina kapitalutgifter med mer än en tredjedel i årstakt under helåret 2024/2025.

”Vi bedömer att kurspotentialen i aktien är stor och upprepar vår korta och långa rekommendation Köp/Outperform på 3 månader respektive 3 år. Kassaflödet är i fokus och besked om ytterligare avyttringar om tillgångar skulle kunna ge bränsle åt aktien”, skriver Handelsbanken.

LÄS MER: Så tycker experterna om Embracer nu

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig