Aktiespararna

"Skadar förtroendet för Avanzas styrelse"

Av Elin Hanspers
14 november 20231 min lästid
Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton om Avanzas hastiga vd-sorti.Foto: Press
Knut Frängsmyr får lämna som vd för Avanza efter en vecka. Den hastiga sortin är pinsam för nätbanken, anser Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton.

Nätbanken Avanza gick under tisdagen ut i ett pressmeddelande och meddelade att man återkallar ledningsprövningen av Knut Frängsmyr som vd efter kommunikation med FI kring tidigare utfärdade böter relaterade till ombyggnation av privatbostad. Det betyder att Knut Frängsmyr får göra hastig sort från vd-posten – efter bara en vecka.

"Utvecklingen av Avanza bromsas upp"

Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton menar att det är pinsamt att banken gått igenom en rekryteringsprocess och tillsatt en ny vd, varefter detta händer.

”Det skadar förtroendet för Avanzas styrelse eftersom de har tagit beslutet att anställa honom. Det gör också att utvecklingen av Avanza bromsas upp, man kan tänka sig att vissa projekt inte kan sjösättas i tid”, säger han till Di TV.

Han menar även att det är märkligt att Knut Frängsmyrs anställning stött på FI-patrull denna gång, då hans lämplighet fått godkännande i samband med andra anställningar.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig