Aktiespararna

Swedbanks nya fastighetsfavorit - plockas in i Fokusportföljen

Av Elin Hanspers
6 februari 20242 min lästid
Mattias Isakson är chefsstrateg på Swedbank. .
Swedbank menar att fastighetsbolaget förtjänar en premievärdering mot sektorn och plockar in det i sin Fokusportfölj.

I sin senaste uppdatering plockar Swedbank in Castellum i sin Fokusportfölj. Fastighetsbolaget adderas med 4 procentenheter.

Swedbank pekar på att Castellum är ett fastighetsbolag med en väldiversifierad portfölj, med god intäktsstabilitet och stärkt balansräkning.

”Vår vy är att Castellum, med dess goda intäktsstabilitet och täckta finansieringsbehov fram till 2025e, förtjänar en premievärdering mot sektorn. Ur ett portföljperspektiv finner vi även i nu rådande marknadsmiljö att ett fastighetsbolag har en tydlig plats i en väldiversifierad aktieportfölj”, skriver Swedbank.

H&M får lämna Fokusportföljen

I sin uppdatering plockar Swedbank även ut H&M ur portföljen samtidigt som vikten i Getinge sänks med 4 procentenheter.

”Båda bolagen rapporterade svagare än vad vi och marknaden hade förväntat sig för det fjärde kvartalet. På längre sikt vidhåller vi visserligen en optimistisk vy, men ser att ett lägre investerarintresse kan komma att verka hämmande under den närmaste tiden framöver”, skriver Swedbank.

Istället ökas vikten upp med 2 procentenheter vardera i Investor och NCC, där banken ser goda möjligheter till bra utveckling.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig