Aktiespararna

Thule bommar estimaten i Q2

Av Finwire/Redaktionen
17 juli 20241 min lästid
Thules vd Mattias Ankarberg.
Fritidsproduktbolaget Thule redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var sämre än väntat.

Omsättningen steg 2,3 procent till 3 099 miljoner kronor (3 029). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 3 236. Den organiska försäljningstillväxten var 1,6 procent.

Justerat för valutakursförändringar ökade försäljningen med 1,6 procent.

Vd kommenterar

"Tillväxten drevs av våra många produktlanseringar samt cykelrelaterade produkter. Det är ett styrkebesked att Thules nya premiumprodukter driver försäljningstillväxt även i en tuff marknad", skriver vd Mattias Ankarberg.

Rörelseresultatet blev 732 miljoner kronor (711), väntat rörelseresultat var 761. Rörelsemarginalen var 23,6 procent (23,5).

"Rörelseresultatet har påverkats positivt av en förbättrad bruttomarginal och lägre kostnader för extern lagerhantering, men högre kostnader för produktlanseringar jämfört med samma period föregående år", skriver bolaget.

Resultatet efter skatt blev 559 miljoner kronor (539).

Resultat per aktie uppgick till 5,28 kronor (5,14).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 879 miljoner kronor (718).

Thule lämnar ingen prognos.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig