Aktiespararna

Triss i köpråd från Börsveckan

Av Finwire/Redaktionen
16 september 20242 min lästid
Tre aktier får rekommendationen köp i veckans tidning.
Börsveckan rekommenderar köp av Pandora, Meko och Netel i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Nordic Waterproofing, Arise och Eolus Vind.

Den danska smyckesjätten Pandora tuffar på i god takt och höjde åter prognoserna för innevarande år. Trots en stark kursutveckling finns det mer att hämta, anser Börsveckan som ger köpråd för aktien.

Bilverkstadskedjan Meko levererade en solid delårsrapport i augusti drivet av stigande volymer och positiva prisjusteringar. Värderingen är aptitlig, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing räddas inte ens av renoveringsmarknaden i nuvarande konjunkturmiljö. Den senaste delårsrapporten var svag och värderingen är därtill inget fynd. Börsveckan väljer att avvakta.

Arise står med både produktion och projekt i portföljen stadigt för att vara ett vindkraftsbolag. Utbyggnadstakten väntas bli hög men energimarknaden är turbulent. Tidningen ger rådet avvakta.

Branschkollegan Eolus Vinds aktie är tillbaka på 2019 års kursnivåer och att vindkraftstillstånd nekas eller fördröjs skapar marknadsosäkerheter. Börsveckan väljer att avvakta även här.

Infrastrukturbolaget Netel levererade en bra rapport för andra kvartalet med stigande omsättning och lönsamhet. Skuldsättningen är hög men en förbättring kan bli en trigger för en omvärdering av aktien, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig