Aktiespararna

Veckans vinnaraktier: Försiktig uppgång med några undantag

Av Jakob Palmgren
10 juli 20202 min lästid
Kredithanteringsbolaget gick ut med en omvänd vinstvarning och aktien tog fart på börsen.

Vid lunchtid, idag (fredag) har Stockholmsbörsen försiktigt smugit uppåt. Europabörserna har präglats av en oro för utvecklingen av Corona-krisen. Två bolag sticker ut, där aktien har rusat med dryga 17 procent under veckan.

Förstaplatsen tillskrivs Intrum som överträffade prognoserna från den föregående rapporten. Kredithanteringsbolaget som främst är inriktade mot fakturaköp, kreditinformation, fakturering och inkassorelaterade frågor har sin största kundkrets på den europeiska marknaden, mest kunder har de inom små- och medelstora företag. Aktien är upp 16,8 procent idag och veckans ökning är i skrivande stund 17,41 procent. Kursen hamnar på 213,8 kronor per aktie. Efter en brokig resa under året har Intrum tagit sig upp på tidigare höjder.

Tätt följt av Modern Times Group, företaget som arbetar inom underhållningsbranschen, främst inom TV, onlinespel och streamingtjänster har sin kundbas på den nordiska marknaden och framförallt privata kunder. Aktien fick höjd riktkurs av Nordea så sent som igår och Kepler höjde ebitda-estimatet förra veckan. Aktien steg med 17,14 procent och handlas till 123 kronor.

Den sista pallplatsen norpas av Electrolux, den globala leverantören av vitvaror har också haft en trevlig vecka på börsen. De hamnar en bit bakom på pallplatsen med en ökning på 12,84 procent och aktien handlas till 37,8 kronor.


Andra vinnare:

Betsson B (+12,14%)

Modern Times Group B (+9,64%)

Nordic Entertainment Group B (+9,52%)

Ratos A (+8,40%)

Nordic Entertainment Group A (+8,22%)

Electrolux B (+7,87%)

Lundin Mining Corporation (+6,96%)

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under denna veckan.

Dela med dig