Aktiespararna

Viaplay Groups företrädesemission övertecknades till 159%

Av Finwire/Redaktionen
6 februari 20241 min lästid
Genomförandet av företrädesemissionen är villkorat av att Viaplay Group erhåller full betalning för samtliga aktier av serie B.
Mediebolaget Viaplay Groups företrädesemission har övertecknats till 159%, enligt ett pressmeddelande.

Emissionen tecknades till cirka 94% med stöd av teckningsrätter, och därutöver erhölls anmälningar om teckning utan stöd av teckningsrätter på motsvarande cirka 65% av de erbjudna aktierna.

Genomförandet av företrädesemissionen är villkorat av att Viaplay Group erhåller full betalning för samtliga aktier av serie B.

"Viaplay Group förväntar sig, i linje med den tidigare kommunicerade tidplanen, att erhålla de återstående betalningarna för företrädesemissionen och den riktade nyemissionen om 3,1 miljarder kronor, samt att alla andra relevanta komponenter i rekapitaliseringsprogrammet kommer att genomföras, den 9 februari 2024", skriver bolaget.

Offentliggjorde förslaget i december

Viaplay offentliggjorde i början av december sitt förslag om refinansieringsprogram. Det består av en kapitalanskaffning på 4 miljarder kronor, fördelat genom en riktad nyemission på 3,1 miljarder kronor och en företrädesemission på 0,9 miljarder kronor, samt en nedskrivning av befintliga skuldförpliktelser på 2 miljarder kronor.

LÄS MER: Grönt ljus för Viaplays räddningsåtgärd - chefsjuristen: "Ett blodbad"

LÄS MER: Osäkert värde på Viaplay - ser mer aptitligt ut att sälja

Dela med dig