Aktiespararna

Welcome back Kansas!

Av Redaktionen
14 april 20232 min lästid
Goodbye Kansas har cirka 7.000 aktieägare, men bara tre av oss var tillräckligt intresserade av bolaget för att vilja delta i årsstämman.

Advokat Mattias Anjou, som alltid korrekt och mycket vänlig, ledde stämman. Vd Stefan Danieli presenterade ingående bolaget och dess omvandling. Han anställdes i september 2022 med uppgift att vända företaget till vinst efter att man förlorat hundratals miljoner kronor de senaste åren.

Nu är det den lönsamma s k studioverksamheten man ska satsa på. Där tillverkar man animerade filmer för reklam, spel och spelfilmer. De olönsamma delarna och de olönsamma projekten ska säljas. I slutet av 2022 genomförde man ett antal kvittningsemissioner vilket innebar att långivarna kvittade sina fordringar mot nya aktier i bolaget. Dessutom genomfördes en övertecknad företrädesemission varefter Goodbye Kansas hade tillräcklig likviditet för att påbörja sin affärsplan.

Vd tror att en utveckling av ett spel med Hello Kitty som redan har 300 miljoner användare, företrädesvis i Asien, kommer att bli en mycket lönsam affär. Vidare har man en app där man kan skapa en förskönad kopia av sig själv, den heter Z-cut.

Eftersom man emitterat flera miljarder aktier det senaste året har kursen stadigt sjunkit för att nu ligga runt 2 öre. Därför beslöt årsstämman att göra en s k omvänd split, d v s man lägger samma 200 aktier till en, vilket förhoppningsvis betyder att kursen hamnar någonstans mellan fyra och fem kronor.


Bevakare och skribent: Leo Gillholm

Dela med dig