Aktiespararna

Analytikern om veckans tabbe: "Kännbar bot i min värld"

Av Redaktionen
27 september 20241 min lästid
Aktiespararnas analytiker Jacob Svensson och Robert Andersson.
Det är fredag och ett färsk avsnitt av Aktiepodden är ute med våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson. I veckans avsnitt gästar även Makroelin podden för att snacka makroläget och Aktiespararnas makrovy som släppts. Det diskuteras även två spännande aktiecase.

Läget på börsen har varit muntert den senaste veckan och börsen är dessutom och nosar på ett nytt all time high. Innan analytikerna och Makroelin går in på makrovyn och veckans aktiecase diskuteras vad som hänt på börsen i veckan.

"Det här måste verkligen upphöra"

Bland annat lyfter analytikerna veckans skandal i affärsystembolaget Fortnox. Under tisdagen föll bolagets aktie närmare 7%, detta utan att några specifika bolagsnyheter hade kommit ut. Enligt rykten ska istället analytikermassage legat bakom kursrörelserna.

Mötena ska ha ägt rum i början av veckan och lett till att analytikerna sänkt sina förväntningar för andra halvåret.

“Detta är något som vi vänder oss oerhört starkt emot. Det här måste verkligen upphöra att vissa på marknaden får information som inte kommer småspararna till del. Det här är verkligen en hjärtefråga för oss", säger Robert Andersson i podden och fortsätter:

“Jag uppmanar verkligen Nasdaq att kika på detta. Detta måste vara en mycket kännbar bot i min värld".

För att ta del av fler bolagsnyheter, makroläget och spännande aktiecase, lyssna på det senaste avsnittet av Aktiepodden här!

LÄS MER: Efter räntebeskedet - här är aktierna som gynnas

FortnoxAktiepodden

Dela med dig